Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

162 dager siden forrige gang en kamp endte 0-0

Målrekord i Bundesliga.

(Dagbladet): 28. april 2013, da spilte Mainz og Eintracht Frankfurt 0-0 i den tyske Bundesligaen. Siden den gang har målene rent inn.

Denne helga ble det scoret på alle åpne arenaer igjen, og nå er det hele 162 dager siden det målløse oppgjøret i april - ny rekord i den tyske toppdivisjonen.

Tall Eurosport har fått bekreftet av ligaen viser at perioden uten 0-0 er den lengste siden 1978, da det gikk 161 dager mellom to målløse kamper i serien.

Med neste serierunde ikke før 18. oktober, er man sikret 174 dager siden forrige dobbelsmultring, elleve runder.

Finner alltid rom Eurosport-kommentator Eivind Sundet kan kose seg med nettkjenningene jevnlig, og har også ydmykt noen teorier om hvorfor det smeller så ofte der nede.

- Det kan nok rett og slett være fordi tyskerne har fått fram mange offensivt gode spillere, og lagene ønsker å spille attraktiv fotball, sier han til Dagbladet.

- Flere av lagene er vanskelige å forsvare seg mot: ligaen har mange bevegelige spillere, som gjør det vanskelig for motstanderen å legge seg lavt, og nekte rom. Spillere som Thomas Müller, for eksempel, de finner alltid rom uansett. Dermed har man vel innsett at det lurere å bli gode i angrep selv, sier Sundet.

Av de andre storligaene er det Spania som er nærmest tyskernes måltørketørke, men der har det gått bare 15 dager siden forrige målløse kamp, og målsnittet er også langt lavere.

Nylig skrev Dagbladet også om Premier League, der målsnittet er lavere enn på svært lenge denne sesongen. Tidligere ble ofte få mål sett på som et kvalitetstegn, men med tyskernes innsats i Europa er det vanskelig å argumentere for at det er tilfelle.

- Tyske lag har jo også fått tradisjon for å være gode til å kontre. I flere av de andre ligaene, der fokus er mer på ballbesittelse, er det kanskje ikke så interessant å ta hver eneste kontring. Og kontringer blir det fort mål av, påpeker Eurosport-kommentator Sundet.

Hattrick-rekord En av de som bidrar til at det scores mye mål i Tyskland er franske Pierre-Michel Lasogga, som scoret tidenes raskeste hattrick på bortebane for Hamburg mot Nürnberg.

Tre baller i nettet på åtte minutter.

- Det er stort å score hattrick, men det er viktigere at det gikk så bra for laget, sier Lasogga etter 5-0-seieren, ifølge AFP.

Det blir forøvrig scoret i snitt 3,31 mål pr kamp i Bundesliga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media