16,5 millioner i drikkepenger

Anja Andersen og resten av det danske kvinnelandslaget i håndball får 16,5 millioner kroner fra et bryggeri. Jolly-cola skal gi nye toppresultater for

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er meget tilfredse. Nå får vi en rimelig økonomisk fordel av å spille på landslaget, sa Camilla Andersen.

- Nå får vi et realt grunnbeløp som vi kan regne med. Det gir oss et sikkerhetsnett som vi ikke hadde før. Tidligere var inntektene resultatorientert, sa hun.

Avtalen er mer enn en fordobling av sponsoravtalen det danske håndballforbundet hittil har hatt med fagforbundet Dansk Metal, som bidro med 1,65 millioner kroner i året samt bonusordninger.

Spillerne må i langt større grad enn før stille opp for sponsoren, men det vil ifølge Camilla Andersen ikke være noe problem.

Flere penger Dansk Metal ønsket ikke å stille seg i veien dersom håndballforbundet skaffet til veie en økonomisk mer gunstig sponsor. Det ble gjort klart i avtalen som skulle gjelde ut 1999. Derfor avsluttet håndballforbundet avtalen da bryggeriet i Odense lokket med 15 millioner danske kroner.

I fem år var Dansk Metal hovedsponsor for de danske håndballjentene, og forbundet fikk i høyeste grad valuta for pengene. Siden 1993 har «Metal-pigerne» vunnet OL- og VM-gull, samt to EM-gull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer