16,5 millioner i drikkepenger

Anja Andersen og resten av det danske kvinnelandslaget i håndball får 16,5 millioner kroner fra et bryggeri. Jolly-cola skal gi nye toppresultater for

- Vi er meget tilfredse. Nå får vi en rimelig økonomisk fordel av å spille på landslaget, sa Camilla Andersen.

- Nå får vi et realt grunnbeløp som vi kan regne med. Det gir oss et sikkerhetsnett som vi ikke hadde før. Tidligere var inntektene resultatorientert, sa hun.

Avtalen er mer enn en fordobling av sponsoravtalen det danske håndballforbundet hittil har hatt med fagforbundet Dansk Metal, som bidro med 1,65 millioner kroner i året samt bonusordninger.

Spillerne må i langt større grad enn før stille opp for sponsoren, men det vil ifølge Camilla Andersen ikke være noe problem.

Flere penger
Dansk Metal ønsket ikke å stille seg i veien dersom håndballforbundet skaffet til veie en økonomisk mer gunstig sponsor. Det ble gjort klart i avtalen som skulle gjelde ut 1999. Derfor avsluttet håndballforbundet avtalen da bryggeriet i Odense lokket med 15 millioner danske kroner.

I fem år var Dansk Metal hovedsponsor for de danske håndballjentene, og forbundet fikk i høyeste grad valuta for pengene. Siden 1993 har «Metal-pigerne» vunnet OL- og VM-gull, samt to EM-gull.

Nå blir Anja & co. «Jolly-piger» i stedet. Bryggeriet som overtar ønsker å markedsføre sin coladrikk gjennom håndballjentene.

Også for det danske håndballforbundet er millionene kjærkomne: De siste to årene har forbundet slitt med underskudd på rundt en million danske kroner årlig.

(NTB)