Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

168 sinte caddier føler seg som «vandrende reklameskilt»

Tapte søksmål mot PGA.

TAPTE SØKSMÅL: Amerikanske caddier fikk ikke medhold i sitt søksmål mot PGA. Svært få av de 168 caddiene kommer til å anke dommen. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports
TAPTE SØKSMÅL: Amerikanske caddier fikk ikke medhold i sitt søksmål mot PGA. Svært få av de 168 caddiene kommer til å anke dommen. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports Vis mer

Amerikanske caddier fikk ikke medhold i sitt søksmål mot PGA. Svært få av de 168 caddiene kommer til å anke dommen.

Caddiene, som blant annet har ansvar for en spillers køller og bidrar med øvrig hjelp, føler seg krenket av PGA fordi de må gå med sponsorer på overtrekkstrøya hvor det står hvilken spiller de jobber for.

De hevdet at Professional Golf Association (PGA) tjente over 50 millioner dollar (426 mill. kroner) på reklamen. Caddiene føler seg snytt fordi de ikke ser snurten av pengene, og samtidig føler seg som vandrende reklameskilt.

Tirsdag kom dommen som ga PGA full støtte.

- Caddier har brukt disse i flere tiår. Så når caddier begynner med dette yrket, vet de at det er en del av jobben. Med andre ord er overtrekkstrøya en del av uniformen, fastslo dommer Vinc Chhabria.

Søksmålet ble gjort på vegne av 168 caddier. De møttes onsdag i forbindelse med ukens PGA-turnering for å diskutere dommen. Der var de fleste enige om at de ikke anker, men at hver enkelt må ta den endelige beslutningen på egen hånd.

- For å være ærlig så tror jeg ikke jeg ønsker å ta det videre. Systemet har talt, sa en caddie som ønsket å være anonym.

- Jeg respekterer rettens avgjørelse og planlegger ikke å gå videre med dette, sa James Edmondson, president for caddienes fagforening.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram