17 000 Birken-løpere får ikke pengene tilbake etter at rennet ble avlyst

- Det står i vårt program.

RENA / OSLO (Dagbladet): Tidlig i morgentimene tok juryen avgjørelsen om at Birkebeineren i år dessverre måtte avlyses på grunn av vanskelige vindforhold over fjellet.

Dette resulterer naturlig nok i skuffelse hos de 17 000 påmeldte løperne, men nedturen stopper ikke der. Løperne kan også se langt etter å få tilbakebetalt kontingenten de har betalt for å få stille til start.

Dagbladets reporter på stedet kan melde om at folk tar det hele med fatning, men at det selvsagt også er skuffelse å spore. Det er mange som har tatt seg fri denne helga, og har brukt mye penger.

Hans Petter Wahl Adolfsen, daglig leder i Birken AS, sier til NTB at pengene ikke vil komme tilbake på konto.

- Det står i vårt program at arrangøren beholder startkontingenten hvis rennet blir avlyst på arrangementsdagen. Det er forferdelig trist at rennet ble avlyst, men vi må ha forståelse for at juryen setter sikkerheten i høysetet, sier han.

Flere eliteløpere har etter avgjørelsen om å avlyse kritisert arrangøren for å ikke slippe de som er skikket til å gå i slike forhold over fjellet. Det har Wahl Adolfsen forståelse for, men mener likevel at avgjørelsen var riktig.

— Vi er et arrangement for massene. Våre deltakere er i ulik alder og har forskjellig kapasitet og treningsgrunnlag, sier han.

Det ble vurdert om rennet skulle utsettes til i morgen, men dette ble raskt avvist.

Birkebeinerrennet på ski er 54 kilometer og går fra Rena i Hedmark til Lillehammer i Oppland. Det ble første gang gjennomført i 1932.

AVLYST: Sterk motvind har satt en stopper for de som ville kjempe seg gjennom de 54 kilometrene fra Rena til Lillehammer lørdag. Her fra rennstarten i 1998.
AVLYST: Sterk motvind har satt en stopper for de som ville kjempe seg gjennom de 54 kilometrene fra Rena til Lillehammer lørdag. Her fra rennstarten i 1998. Vis mer