DE GJØR NORGE STOLTE:  Martin Ødegaard (t.v.) og Kristoffer Ajer. Foto: NTB Scanpix
DE GJØR NORGE STOLTE: Martin Ødegaard (t.v.) og Kristoffer Ajer. Foto: NTB ScanpixVis mer

17 år gamle Ajer herjet for Start. Har Norge fått en ny Ødegaard?

- Dette blir budkrig.

(Dagbladet): 17 år gamle Kristoffer Ajer scoret to mål da Start slo Stabæk 4-1 lørdag ettermiddag. Totalt er han oppe i sju mål i Tippeligaen denne sesongen. Det er sensasjonelt for en 17-åring.

Flere spør seg: - Har Norge fått en ny Martin Ødegaard (16)?

Det er lett å trekke paralleller hvis du ser på alder og prestasjoner. Men Petter Veland - som kommenterte kampen på CMore - maner til besinnelse:

- Jeg synes ikke vi skal gjøre Ajer den bjørnetjenesten det er å bli sammenliknet med Ødegaard. Ødegaard er unik, og har slått alle rekorder. Kristoffer Ajer skal få lov til å være Kristoffer Ajer - uten at han måles opp mot Ødegaard hele veien.

Veland fortsetter:

- De er forskjellige spillertyper. Ajer har noen fysiske fortrinn som han nå får brukt på riktig måte. Han er høyere og kraftigere enn 17-åringer flest. Han er blitt skrytt av lenge. Men nå har han utviklet seg i forhold til posisjon i boks og timing av løp.

Skjønner ingenting Allerede før kampen uttalte TV 2-ekspert Jesper Mathisen at «han ikke skjønner noenting» dersom Ajer ikke blir solgt i sommer. Mathisen var ikke tilgjengelig på telefonen lørdag ettermiddag, men på Twitter skrev han:

- Det er ikke makrellen som har kommet. Det er Kristoffer Ajer som er i form. For en maskin. For en spiller. For en gutt. Dette blir budkrig!

Selv sier 17-åringen - som er 196 centimeter høy og veier 84 kilo - til CMore:

- Jeg forstår ikke hva jeg driver med. Jeg har scoret sju mål, og det er utrolig morsomt.

Trygge rammer Veland vil ikke uten videre råde Ajer til å reise ut dersom Start skulle få et bud i sommer.

- Jeg håper og tror han blir i Start. La ham få blomstre. Han har tatt nye steg, og er på god vei. Det er trygge rammer i Start, og det kan være den beste løsningen, sier Veland.

Med den overbevisende seieren klatret Start opp til 9. plass på tabellen.