Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingebrigtsen-brødrene i EM-finale på 1500 meter

17 år gamle Jakob Ingebrigtsen vant EM-gull i Berlin. Trodde han løp i mål for tidlig

Jakob Ingebrigtsen er den yngste medaljevinneren i et EM på herresiden noen gang.

EUROPAMESTER: Jakob Ingebrigtsen ble hyllet av det tyske publikummet etter EM-gullet. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
EUROPAMESTER: Jakob Ingebrigtsen ble hyllet av det tyske publikummet etter EM-gullet. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/BERLIN (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen er bare 17 år, men smadret konkurrente i EM-finalen i Berlin.

Etter en avventende start der brødrene Ingebrigtsen lå bakerst, avanserte de etter hvert fremover. Da 700 meter var løpt, var brødrene fremst.

Yngstebror Jakob ledet an med én runde igjen. Han holdt helt inn og tok en sensasjonell seier.

- Jeg lurte på om det kanskje var en runde til. Jeg var litt redd for at jeg gjorde noe dumt, sa Jakob i seiersintervjuet med speakeren på Olympiastadion.

- Det var min tur nå. Som 17-åring har jeg nådd målet i min karriere. Jeg er tom for ord. Det er helt drøyt, sa yngstebror Ingebrigtsen da han snakket med NRK.

Jakobs versjon av dramaet

I møte med Dagbladet og resten av pressekorpset utdypet vidunderbarnet hvor usikker han var på om han faktisk var i mål.

- Det var veldig mye rare greier. Det var et ett-tall på rundetelleren, og det kom ingen raskt bakfra. Så det var ingenting som tydet på at det var oppløpet på sisterunden. Det var rart, forteller Jakob Ingebrigtsen.

- Det var veldig mye som tydet på at jeg hadde gjort noe feil. Jeg hadde for god kontroll. Jeg spurtet i en viss grad på oppløpet, men hadde mer å gå på. Jeg har aldri følt meg så bra og aldri vært så bra her.

- Når skjønte du at du hadde vunnet? spør Dagbladet.

- Jeg skjønte først at jeg hadde vunnet at det sto en drittunges navn på 1. plassen på storskjermen, forteller 17-åringen, som hadde sin livs dag på jobb.

- Jeg var ekstremt god på oppvarmingen i dag. Jeg kjente underveis at jeg hadde et ekstra gir, hvis det kom noen opp. Dessverre kom det ingen på siden, slik at jeg ikke fikk testet ut det ekstra giret. Jeg får heller ta det på 5000-meteren i morgen, varsler Sandnes-gutten.

Henrik Ingebrigtsen ble nummer fire, Filip Ingebrigtsen ble nummer tolv.

- Han slutter aldri å imponere. Kanonsterkt av Jakob. Jeg er veldig stolt over lillebroren min. Jeg føler at dette er en seier også for meg. Samtidig vet jeg at jeg også var god nok for medalje i dag. Dessverre kastet jeg bort den muligheten. , sier Henrik Ingebrigtsen.

Favoritter

Tre brødre på pallen i friidretts-EM, kunne det gå? Det var spørsmålet mange stilte seg før kveldens EM-finale på 1500 meter i Berlin, der Filip, Henrik og Jakob Ingebrigtsen nesten utgjorde én tredjedel av feltet.

De tre brødrene fra Lura i Sandnes var store medaljefavoritter før løpet, i tillegg til Chris O'Hare, Jake Wightman og Marcin Lewandowski. Charlie Grice og hjemmehåpet Homiyu Tesfaye var regnet som outsidere.

- Ingebrigtsen-gutta må passe seg, advarte polske Marcin Lewandowski på forhånd overfor Dagbladet.

- Ingebrigtsen-gutta er mulig å slå. Det er jeg overbevist om. Jeg tror jeg kan slå dem i finalen, selv om det blir knalltøft, supplerte O'Hare.

Favoritt røk ut

Før EM var tsjekkiske Jakub Holusa én av de heteste gullkandidatene, men han røk ut i semifinalen onsdag på sensasjonelt vis i duell med eldstebror Henrik Ingebrigtsen.

I morgen er det nye muligheter for medalje på finale i 5000 meter. Løpet starter klokka 21.00.

Friidretts-EM holder på frem til søndag.