17 år og vil bli best i Europa

I EM ble hun tomålsscorer som 16-åring. Siden har Isabell Herlovsen fortsatt å bryte barrierer. I går ble hun tremålsscorer for første gang i Toppserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kan hun bli seriemester for Kolbotn som 17-åring.

KAMPFAKTA

Toppserien kvinner
Kolbotn- Liungen 8- 1
(3- 1).

Mål: 1- 0 Herlovsen (21), 2- 0 Herlovsen (25), 2- 1 Sørum (37), 3- 1 Espedal (37), 4- 1 Gulbrandsen (str. 48), 5- 1 Hansen (63), 6- 1 Blystad Bjerke (78), 7- 1 Herlovsen (85), 8- 1 Espedal (90).

Gule kort: L: Sandnæs.

Dommer: Vibeke Karlsen, Grei SF.

Tilskuere: 265.

-  På sikt er målene mine å bli best i Europa, og spille proffotball i USA. Går det veien, ender sesongen både med seriegull og E-cupspill. Jeg hadde tilbud fra Arsenal, men valgte i stedet en toårskontrakt med Kolbotn så jeg kan ferdig skolen, sier Isabell Herlovsen til Dagbladet.

Hun er èn av sju landslagsjenter som blir i Kolbotn også neste sesong. De seks andre er Solveig Gulbrandsen, Ingvild Stensland, Trine Rønning, Kristin Blystad Bjerke, Tonje Hansen og Christine Colombo Nilsen.

-  Enda sterkere

-  Jeg trives veldig bra i klubben, og har ikke angret et sekund på valget. Neste år får vi sikkert et enda sterkere lag. Vi har spilt bedre enn i går, og må nok opp et par hakk spillemessig for å slå Team Strømmen som jakter tre poeng bak. Nå er alt fokus rettet mot lørdagens toppkamp, sier Isabell Herlovsen.

Også Solveig Gulbrandsen mener det er fullt mulig for Kolbotn å vinne E-cupen.

-  Første gang vi deltok, hadde vi mistet flere kontinuitetsspillere. Likevel var vi ett fattig mål fra å slå ut Malmø i kvartfinalen. Går vi til E-cupen i år, er vi bedre rustet enn forrige gang. Nå er det Strømmen som gjelder. Selvfølgelig tror jeg vi vinner, sier Solveig Gulbrandsen.

Vil spille tysk

17 år og vil bli best i Europa

Kolbotn-trener Aksel Bergo prøver også å se litt inn i framtida.

-  Norske spillere står ikke noe tilbake for sine utenlandske konkurrenter. Med noen forsterkninger, har vi en spillerstall som kan gå helt til topps i E-cupen. Vi ønsker å spille som det tyske landslaget, og jobber hele tida for å bli bedre, sier Bergo.

I praksis betyr det å være ekstremt godt trent, spille aggressivt, ha stor bevegelse, gi ballfører mange alternativer og levere presise pasninger.

Ingen gullbonus

-  Det eneste som er synd med E-cupen, er at vi blir bånnseedet etter Røas svake innsats. Selvfølgelig har jentene rett i at Kolbotn kan utvikle seg til bli best i Europa. Økonomien gjør at det bare blir fest på lokalet ved et nytt seriemesterskap. Noen gullbonus har vi ikke råd til, sier Kolbotn-leder Tore B. Ramton til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer