DEBUTERTE PÅ U21-laget: 17-årige Mats Møller Dæhli. Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix
DEBUTERTE PÅ U21-laget: 17-årige Mats Møller Dæhli. Foto: Per-Åge Eriksen / ScanpixVis mer

17-årige Dæhli fikk prøve seg på U21-laget

Norge slo Russland 2-1.

(Dagbladet): Russland U21 - Norge U21 1-2

Norges U21-landslag spilte i kveld sin første landskamp siden 5-3-seieren over Frankrike i EM-kvalifiseringen i fjor høst. Dette var også Tor Ole Skulleruds første kamp som trener for laget.

I en treningskamp mot Russland på La Manga fikk U21-gutta en god start på året med en 2-1-seier.

- Vi spilte en strålende i første omgang, og det tar vi med oss videre. Det er en bekreftelse på nivået vi ligger på, og vi er bedre enn Russland, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

Dæhli-debut 17-årige Mats Møller Dæhli er hentet opp til U21-laget og fikk prøve seg på banen i 2.omgang.

- Hovedgrunnen til at han blir tatt opp på U21, er at jeg har hatt lyst til å se hvordan han tar nivået. Ikke lenge, men en stund, har Tor Ole Skullerud tidligere sagt til Dagbladet.

I de minuttene han fikk på banen fikk den talentfulle unggutten vist noe av det han er god for.

- Han kom innpå i et tidspunkt der vi spiller dårlig, og det er litt vanskelig å vise seg fram. Men han kommer fint unna det, og gjorde fine ting og mindre fine ting. Men han klarte seg bra, sier Skullerud.

Godt angrepsspill Russland scoret kampens første mål på et frispark i gunstig posisjon fra 25. meter. Shota Bibilov viste frem skuddfoten, og plasserte den galant forbi Norges keeper Arild Østbø.

Men det var Norge som styrte kampen. Norges U21-gutter viste svært godt angrepsspill. 

Etter 25 minutter scoret Norges bestemann Valon Berisha, helt fortjent. Semb Berge brøt et Russland-spill, og sendte en pasning mot Berisha, som gjør jobben nesten på egenhånd og setter ballen sikkert til høyre for Russland-keeperen.

Styrte kampen Om dommeren gjorde en særlig god jobb under kampen, kan derimot diskuteres. I tillegg til å blåse/vinke videre flere tvilsomme situasjoner, viste han det røde kortet til Russlands Yakovlev etter at en halvtime var spilt. Han klippet ned en motspiller, og trolig er det en tupp i fotballskoen som førte til det røde kortet.

Rett etter pause scoret Marcus Pedersen 2-1-målet, igjen etter bra angrepsspill. Her gjør Berisha godt forarbeid, finter seg forbi forsvaret, og finner Pedersen som står åpen til venstre. Derfra banker Pedersen inn scoringen.

U21-gutta styrte hele kampen, noe som lover bra for EM som starter i Israel i juni.

VANT TRENINGSKAMP: Norges U21-landslag vant 2-1 over Russland på La Manga i kveld. Her fra da de slo Frankrike i fjor høst. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VANT TRENINGSKAMP: Norges U21-landslag vant 2-1 over Russland på La Manga i kveld. Her fra da de slo Frankrike i fjor høst. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer