SØLV IGJEN:  For andre året på rad tapte Tappara den finske finaleserien i den sjuende avgjørende kampen. Dermed ble det sølv for Alexander Bonsaksen i hans første sesong i Finland.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SØLV IGJEN: For andre året på rad tapte Tappara den finske finaleserien i den sjuende avgjørende kampen. Dermed ble det sølv for Alexander Bonsaksen i hans første sesong i Finland. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

17-åring avgjorde. Sølv til Bonsaksen

Historisk avslutning på den finske hockeyfinalen.

En 17-åring ble matchvinner da Uleåborg-laget forsvarte tittelen fra i fjor. Sebastian Aho satte inn seiersmålet ett minutt inn i den 5. perioden.

- Det er en utrolig følelse, sa Aho, som på pasning fra Ivan Huml slo pucken mellom beina på gjestenes keeper Juha Mestola.

- Han brøt med retningslinjene for spillet vårt, men når man gjør det i rett tid finnes det rom for det, sa assisterende trener Mikko Manner om at 17-åringen valgte å dra seg gjennom på egen hånd.

- Hvem ville funnet på noe slikt annet enn en 17-åring, flirte trener Lauri Marjamäki.

Det var ikke mye som skilte mellom lagene. Fem av sju finalekamper ble avgjort i forlengning, og i siste kamp tok det 81 minutter før kampen var avgjort.

Joonas Donskoi, som ble kåret til sluttspillets beste spillere, ga Kärpät 1-0-ledelse i første periode. Skytterkongen Olli Palola utlignet tidlig i 3. periode.

Bonsaksen, som var første nordmann noensinne i en finsk ishockeyfinale, utgjorde sammen med Aleksi Elorinne ett av tre backpar for Tappara i lørdagens kamp. Tammerfors-laget fikk skryt fra vinnerne.

- Tappara er blitt bedre siden i fjor, og de spiller utmerket ishockey. Egentlig er det to vinnere i denne finalen, sa Marjamäki. (©NTB)