17-åring får formel 1-kontrakt

Svenske Alexander Storckenfeldt (17) har fått en plass i Toyotas formel 1-team. Allerede neste år kan han få første smakebit på formel 1-kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens jevngamle ungdom tar dyre kjøretimer for å få sette seg bak rattet i vanlige personbiler, venter 17 år gamle Alexander på å prøvekjøre en av verdens råeste maskiner på fire hjul. I dag ble han klar for landsmannen Ove Anderssons Toyota-team, skriver Expressen.

- Det føles fantastisk å ha fått en slik mulighet, sier unggutten.

Kontakten mellom Toyota og Storckenfeldt, som er svensk mester av året i Formel Ford, oppsto allerede i begynnelsen av året. Men 17-åringen fra Ljungskile har ikke engang våget å fortelle det til kameratene sine.

- Nei, de har ikke visst noenting, jeg har ikke turt å fortelle noe, sier han til Expressen.

Alexander Storckenfeldt har inngått en avtale som omtales som en motorvei inn i Formel 1-sirkuset, en avtale uten sidestykke for et svensk motortalent.

Gjennom fem år får han full økonomisk støtte til utdanning gjennom de forskjellige formel-klassene.

I dag ble Storckenfeldt presentert av Ove Andersson da Toyota viste fram s in nye Formel 1-bil i Köln. Ringside satt blant andre Formel 1-sjef Bernie Ecclestone og hele verdens motorpresse.

(Dagbladet.no)

AVDUKET: Mika Salo og Allan McNish avduker Toyotas nye stolthet.
NY TOYOTA: Toyota-president Ove Andersson, sjefdesigner Gustav Brunner og Formel 1-førerne Mika Salo og Allan McNish foran deres nye doning i dag.
<B>RÅSKINN:</B> Slik ser Toyotas nye formel 1-bil ut på nært hold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer