Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk skiskytterskandale

17-åring hevder trener tilbød landslagsplass mot sex

Skandale under oppseiling i Russland.

SKANDALE: En russisk skiskyttertrener skal ha tilbudt en 17-åring landslagsplass mot sex. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Sergei Grits
SKANDALE: En russisk skiskyttertrener skal ha tilbudt en 17-åring landslagsplass mot sex. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Sergei Grits Vis mer

(Dagbladet): En trener i det russiske skiskytterapparatet fikk tidligere i vår sparken - og er nå suspendert - etter at han ble beskyldt for å ha tilbudt en 17-årig utøver landslagsplass for sex. Det melder nyhetsbyrået AP.

Overfor den russiske avisa Sport Express sier 17-åringen at treneren en gang etter en konkurranse, satte seg på sengekanten hennes og tilbød henne massasje. Han skal ved en annen anledning ha prøvd å kysse henne da de var alene.

Hun hevder videre at hun skal ha takket nei, og at treneren da la hånda på låret hennes.

- Han sa «Du er nødt til det. Hvis du gjør dette med meg, kommer jeg til å hjelpe deg. Du kommer til å få en plass på laget, og du får alt du trenger», hevder hun.

17-åringen sier til Sport Express at hun har gjort det klart at hun ikke var interessert. Hun har også tatt det videre til andre trenere og familien, som tok grep.

- Ved å fortelle om det jeg har opplevd, kan jeg prøve å beskytte andre jenter fra lignende opplevelser. Jeg ønsker ikke at noen skal oppleve det, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media