VOLD PÅ FOTBALLBANEN: En maskert tilskuer stormet banen og slo ned Keita. Keeperen ble liggende på gresset og tok seg til hodet før kampen ble avbrutt. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Mikael Fritzon / NTB Scanpix
VOLD PÅ FOTBALLBANEN: En maskert tilskuer stormet banen og slo ned Keita. Keeperen ble liggende på gresset og tok seg til hodet før kampen ble avbrutt. Foto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Mikael Fritzon / NTB ScanpixVis mer

17-åring pågrepet etter den sjokkerende voldsepisoden

Den maskerte tilskueren som løp inn på banen og angrep Östersund-keeper Aly Keita er pågrepet av svensk politi.

De dramatiske scenene utspilte seg i mandagens oppgjør mellom Jönköping Södra og Östersund i Allsvenskan mandag kveld. En maskert tilskuer stormet banen og slo ned Keita. Keeperen ble liggende på gresset og tok seg til hodet før kampen ble avbrutt.

Ifølge politiet har en 17-åring fra Södertälje, sør for Stockholm, blitt pågrepet mistenkt for angrepet på Keita.

Før arrestasjonen påsto han at han hadde plantet en bombe på arenaen.

- Vi søkte gjennom tribunen uten å finne noe. Alt tyder på at det ikke finnes noe der, sier Peter Nordengard i politiet i Jönköping.

Skadd

Etter episoden samlet dommer Jonas Eriksson seg sammen med sikkerhetsansvarlige og dommerdelegater for å avgjøre om kampen skulle spilles ferdig. Like etter kom beskjeden om at kampen ble avbrutt.

- Östersunds keeper er fysisk skadd og behandles av leger. Han frarådes mot å spille videre. Det er forferdelig trist at vi må oppleve dette under en fotballkamp, sa kampdelegat Niclas Bengtsson til CMore.

Östersund-trener Graham Potter kalte det hele en tragedie for fotballen.

- Jeg kjenner en sorg. Det var en veldig god kamp mellom to lag som respekterer hverandre og kjenner hverandre godt. Den går mot slutten, og så denne galskapen. Det er stygt, virkelig stygt sier Potter til CMore.

Keita uttaler til Aftonbladet at han fikk et slag i tinningen. Keeperen følte seg svimmel, men skal nå være i fin form.

Nordmann involvert

Norske Stian Semb Aasmundsen var i sentrum da episoden inntraff. Jönköping-spilleren startet kampen for hjemmelaget, men var byttet ut da tilskueren angrep Keita.

- Vi presset på for en 2-1-scoring og det var bare et par minutter igjen. Spillet var på andre siden, men så ser man til venstre og da er det en kar som kommer inn og går til angrep på keeperen, sier Aasmundsen til NTB.

Nå blir det opp til det svenske fotballforbundet å avgjøre om 1-1 skal bli stående som sluttresultat. En mulig løsning er at bortelaget tildeles seieren med 3-0 og dermed får alle tre poengene.

- Jeg bryr meg ikke om resultatet akkurat nå, sa Potter.

(NTB)