Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde sikret seieren med sen scoring

17-åring reddet 20-åringens bursdagsfeiring

Med en sen scoring fikk Aker Stadion en perfekt feiring søndag kveld.

MÅL: Erling Braut Håland berget ett poeng for Molde i kampen mot Lillestrøm. Foto: NTB scanpix / Svein Ove Ekornesvåg
MÅL: Erling Braut Håland berget ett poeng for Molde i kampen mot Lillestrøm. Foto: NTB scanpix / Svein Ove Ekornesvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Molde - Lillestrøm 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Molde hadde sett suverene ut i serieinnledningen og sto med full pot før forrige serierunde. Mot Rosenborg ble romsdalslaget imidlertid røsket kraftig ned på jorda igjen, og til slutt sto det 4-0 på måltavla på Lerkendal.

Da Aker Stadion skulle feire 20 år søndag kveld, skulle Molde rette opp inntrykket og bevise at de fortsatt bør fryktes foran de 7400 oppmøtte tilskuerne.

Oppgjøret mot LSK ble derimot en tøff og jevn affære, og det var bortelaget som først tok ledelsen ved Fredrik Krogstad. Fire minutter før pause utliknet Molde ved Erling Braut Håland.

Like før slutt, på overtid av den andre omgangen, ble alle 20 lysene på bursdagskaka tent da Ibrahima Wadji sikret seieren. Braut Håland kjempet til seg ballen på høyrekanten, og fant lagkameraten i feltet. Wadji fikk pirket inn den avgjørende scoringen og Aker Stadion eksploderte.

Krogstad-scoring

Gjestene fra Lillestrøm ga 20-åringen en uønsket bursdagsgave midtveis i den første omgangen.

Etter en livlig innledning på kampen med noen mindre muligheter i begge ender av banen, var det LSK som først fikk hull på byllen. Erling Knudtzon fant lagkamerat Fredrik Krogstad 45 grader ute i feltet, og midtbanespilleren gjorde ingen feil. Ballen fant veien ned i det høyre hjørnet, og bortelaget tok ledelsen.

Like før pause sørget Erling Braut Håland for balanse i regnskapet. Kristoffer Haugen ble holdt og lagt i bakken av Thomas Lehne Olsen, og dommeren var klar i sin sak: Straffespark til Molde. Braut Håland er tre år yngre enn Aker Stadion, men fikk tillit fra straffemerket. Derfra var spissen sikker, og banket ballen opp i det høyre krysset. Utakbart for LSK-keeper, Matvei Igonen.

Like etter trodde alle at Lillestrøm hadde slått tilbake på direkten da Lehne Olsen satte ballen i nettet, men dommeren blåste for frispark til Molde. Keeper Andreas Linde fikk litt tøff behandling av Frode Kippe i feltet i forkant av scoringen.

Sen scoring

Andre omgang bydde også på god underholdning, men publikum måtte vente lenge på den avgjørende scoringen.

En av dem som kan aller nærmest var Babacar Sarr, som steg til værs på et hjørnespark. Fra kloss hold headet han imidlertid like over mål. Molde fortsatte å presse på mot bortelagets mål i avslutningen av kampen, og til slutt fikk hjemmelaget uttelling.

Braut Håland kom seg fri på kanten og spilte ballen inn til Wadji. 22-åringen fikk akkurat foten på ballen, men det var nok til å sikre seieren for Molde.

Lillestrøm har hatt en tøff start på årets sesong, og står med én seier, én uavgjort og tre tap etter fem serierunder. Molde leder fremdeles Eliteserien med sine 13 poeng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!