Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

17-åring tok EM-gull i europajolle

17 år gamle Hans Christian Hage vant EM-gull i europajolle i Spania i dag. - Det er veldig deilig å nå målet, sier gutten som fyller 18 om ei uke.

- Det er ingen tvil om at det blir feiring i kveld. Det er nesten som å bli verdensmester, for alle de beste er her, sier seileren fra Soon seilforening.

Han gjorde det svært spennende for seg selv under denne ukas mesterskap. Etter fire førsteplasser i innledningen, gikk det litt tråere, og han måtte vinne eller ta andreplassen i dagens siste seilas.

- Det var veldig tøft, og jeg følte virkelig presset, sier 17-åringen som debuterte i seniorklassen i årets VM. Der ble han nummer fire.

- Dette er første gang jeg har hatt en så bra start i et internasjonalt mesterskap. Derfor var det deilig at alt klaffet.

Han har for øyeblikket sommerferie fra videregående skole. Etter endt artium regner han med å skifte til laser, slik at han kan delta i OL. Europajolle har han nå seilt i to år, før det seilte han optimist.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media