UTVIST: 17-årige Matthijs de Ligt ble utvist med 20 minutter igjen i landskampen mellom Nederland og Marokko. Her i duell med Manchester Uniteds Marcus Rashford. Foto: Reuters / Phil Noble Livepic
UTVIST: 17-årige Matthijs de Ligt ble utvist med 20 minutter igjen i landskampen mellom Nederland og Marokko. Her i duell med Manchester Uniteds Marcus Rashford. Foto: Reuters / Phil Noble LivepicVis mer

17-åring utvist da Nederland slo Marokko

Nederland måtte spille med en mann mindre i 20 minutter, men vant likevel 2-1 over Marokko i en landskamp i fotball onsdag.

Matthijs de Ligt fikk direkte rødt kort da det gjensto 20 minutter av kampen. Da var stillingen 2-0 til Nederland. Det røde kortet kom etter at dommeren mente 17-åringen fra Ajax felte Walid Azarou på høyst ureglementert vis.

Det var Spartak Moskva-spilleren Quincy Promes som sendte de oransje i ledelsen i det 22. minutt. Samme mann sendte en crossball til Vincent Janssen drøye 20 minutter inn i annen omgang. Janssen, som har slitt med å finne veien til nettmaskene i sin engelske klubb Tottenham, viste at han ikke har glemt kunsten å score og doblet den nederlandske ledelsen.

Frisparket som førte til det røde kortet satte Mbark Boussoufa kontant i mål.

Chelsea-forsvareren Nathan Aké fikk sin debut for Nederland, mens Wesley Sneijder kom inn til sin 129. kamp i annen omgang. Dermed er han bare én kamp unna Edwin van der Sar som har rekorden i antall landskamper for Nederland.

Selv om Nederland ikke overbeviste i kampen mot Marokko, sier Sneijder at det viktigste var å vinne.

– Det gir alltid selvtillit å vinne kamper, sa nederlenderen etter kampen ifølge AP.

Nederland møter Elfenbenskysten i Rotterdam søndag før VM-kvalifiseringskampen mot Luxembourg 9. juni.

Nederland sliter i VM-kvalifiseringen og ligger på fjerdeplass i sin gruppe, seks poeng bak ledende Frankrike. Kun gruppevinneren tar seg direkte til VM-sluttspill.

(NTB)