Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

17-åring utvist da Nederland slo Marokko

Nederland måtte spille med en mann mindre i 20 minutter, men vant likevel 2-1 over Marokko i en landskamp i fotball onsdag.

UTVIST: 17-årige Matthijs de Ligt ble utvist med 20 minutter igjen i landskampen mellom Nederland og Marokko. Her i duell med Manchester Uniteds Marcus Rashford. Foto: Reuters / Phil Noble Livepic
UTVIST: 17-årige Matthijs de Ligt ble utvist med 20 minutter igjen i landskampen mellom Nederland og Marokko. Her i duell med Manchester Uniteds Marcus Rashford. Foto: Reuters / Phil Noble Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Matthijs de Ligt fikk direkte rødt kort da det gjensto 20 minutter av kampen. Da var stillingen 2-0 til Nederland. Det røde kortet kom etter at dommeren mente 17-åringen fra Ajax felte Walid Azarou på høyst ureglementert vis.

Det var Spartak Moskva-spilleren Quincy Promes som sendte de oransje i ledelsen i det 22. minutt. Samme mann sendte en crossball til Vincent Janssen drøye 20 minutter inn i annen omgang. Janssen, som har slitt med å finne veien til nettmaskene i sin engelske klubb Tottenham, viste at han ikke har glemt kunsten å score og doblet den nederlandske ledelsen.

Frisparket som førte til det røde kortet satte Mbark Boussoufa kontant i mål.

Chelsea-forsvareren Nathan Aké fikk sin debut for Nederland, mens Wesley Sneijder kom inn til sin 129. kamp i annen omgang. Dermed er han bare én kamp unna Edwin van der Sar som har rekorden i antall landskamper for Nederland.

Selv om Nederland ikke overbeviste i kampen mot Marokko, sier Sneijder at det viktigste var å vinne.

– Det gir alltid selvtillit å vinne kamper, sa nederlenderen etter kampen ifølge AP.

Nederland møter Elfenbenskysten i Rotterdam søndag før VM-kvalifiseringskampen mot Luxembourg 9. juni.

Nederland sliter i VM-kvalifiseringen og ligger på fjerdeplass i sin gruppe, seks poeng bak ledende Frankrike. Kun gruppevinneren tar seg direkte til VM-sluttspill.

(NTB)

Hele Norges coronakart