LEVERER: AIKs Alexander Isak er kanskje den største snakkisen i svensk fotball om dagen Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040
LEVERER: AIKs Alexander Isak er kanskje den største snakkisen i svensk fotball om dagen Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040Vis mer

Svenske Alexander Isak:

17-åringen sammenliknes med Zlatan - men ekspertene advarer mot Ødegaards skjebne

Alexander Isak er het i nabolandet.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic har gitt seg på det svenske landslaget, men nå har våre naboer i øst fått nytt håp om et fotballfenomen i blågult.

AIKs Alexander Isak (17) har fått sitt definitive gjennombrudd i Allsvenskan denne sesongen, noe han blant annet understreket med to mål i lokaloppgjøret mot Djurgården nylig.

Ødegaard som eksempel

Nå snakker svenskene om at 17-åringen kan bli den dyreste eksporten siden nettopp Zlatan, som gikk for 82 millioner da Ajax bladde opp for å hente ham fra Malmø for 15 år siden.

At Paris Saint-Germain nevnes som en mulig frier, får imidlertid noen av ekspertene til å bli bekymret.

- Det snakkes om Paris Saint-Germain. Men hvor mye spilletid tror dere Alexander Isak får der? Martin Ødegaard er ett år eldre og spilte for det norske A-landslaget som 16-åring. Han fikk et innhopp for Real Madrid mot Getafe i siste serieomgang i fjor som et showoff, skriver TV 4-profil Patrik Ekwall i sin fotbollskanalen-blogg.

- Han har så langt gjort to mål på et 40-talls kamper for Castilla i tredjedivisjon. Det kan sikkert bli bra som bare det på sikt, men hadde utviklingskurven sett annerledes ut om han hadde spilt på et mellomnivå i Europa først? spør Ekwall.

Litt mer tøffhet

Alexander Isak har scoret åtte mål på 14 starter for AIK, og landslagssjef Janne Andersson ser fram til å ta ham ut i a-landslagstroppen.

- Jeg håper at han utvikler seg i en rasende fart, så kan han bli aktuell for oss. La ham fortsette å vokse i denne takten, så kan det fortsatt gå fort. Jeg kan ikke peke på mye han mangler, litt kraft og fysikk kanskje, men han har veldig mye bra i seg, sier Andersson, ifølge Expressen.

Den gamle Stabæk-storscoreren Daniel Nannskog er også imponert over 17-årige Isak, men ser også forbedringspotensial.

- Han virker som en ydmyk gutt, så med gode rådgivere så kommer nok dette til å gå fint. Men han kan tjene på å tøffe seg opp litt. Det må komme naturlig, men litt «kaxighet» tror jeg klubbene der ute liker. Det kan øke verdien, mener Nannskog.