Svenske Alexander Isak:

17-åringen sammenliknes med Zlatan - men ekspertene advarer mot Ødegaards skjebne

Alexander Isak er het i nabolandet.

LEVERER: AIKs Alexander Isak er kanskje den største snakkisen i svensk fotball om dagen Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040
LEVERER: AIKs Alexander Isak er kanskje den største snakkisen i svensk fotball om dagen Foto: Anders Wiklund / TT / kod 10040 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic har gitt seg på det svenske landslaget, men nå har våre naboer i øst fått nytt håp om et fotballfenomen i blågult.

AIKs Alexander Isak (17) har fått sitt definitive gjennombrudd i Allsvenskan denne sesongen, noe han blant annet understreket med to mål i lokaloppgjøret mot Djurgården nylig.

Ødegaard som eksempel

Nå snakker svenskene om at 17-åringen kan bli den dyreste eksporten siden nettopp Zlatan, som gikk for 82 millioner da Ajax bladde opp for å hente ham fra Malmø for 15 år siden.

At Paris Saint-Germain nevnes som en mulig frier, får imidlertid noen av ekspertene til å bli bekymret.

- Det snakkes om Paris Saint-Germain. Men hvor mye spilletid tror dere Alexander Isak får der? Martin Ødegaard er ett år eldre og spilte for det norske A-landslaget som 16-åring. Han fikk et innhopp for Real Madrid mot Getafe i siste serieomgang i fjor som et showoff, skriver TV 4-profil Patrik Ekwall i sin fotbollskanalen-blogg.

- Han har så langt gjort to mål på et 40-talls kamper for Castilla i tredjedivisjon. Det kan sikkert bli bra som bare det på sikt, men hadde utviklingskurven sett annerledes ut om han hadde spilt på et mellomnivå i Europa først? spør Ekwall.

Litt mer tøffhet

Alexander Isak har scoret åtte mål på 14 starter for AIK, og landslagssjef Janne Andersson ser fram til å ta ham ut i a-landslagstroppen.

- Jeg håper at han utvikler seg i en rasende fart, så kan han bli aktuell for oss. La ham fortsette å vokse i denne takten, så kan det fortsatt gå fort. Jeg kan ikke peke på mye han mangler, litt kraft og fysikk kanskje, men han har veldig mye bra i seg, sier Andersson, ifølge Expressen.

Den gamle Stabæk-storscoreren Daniel Nannskog er også imponert over 17-årige Isak, men ser også forbedringspotensial.

- Han virker som en ydmyk gutt, så med gode rådgivere så kommer nok dette til å gå fint. Men han kan tjene på å tøffe seg opp litt. Det må komme naturlig, men litt «kaxighet» tror jeg klubbene der ute liker. Det kan øke verdien, mener Nannskog.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer