HATTRICKHELT: Ada Hegerberg scoret tre mål i første omgang, og hadde i praksis avgjort cupfinalen før pause. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
HATTRICKHELT: Ada Hegerberg scoret tre mål i første omgang, og hadde i praksis avgjort cupfinalen før pause. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIXVis mer

17-åringene skjøt Stabæk til cupgull

Ada Hegerberg scoret like gjerne hat-trick på Åråsen.

LILLESTRØM (Dagbladet): Stabæk vant kvinnenes cupfinale for andre år på rad, i ettermiddag, da Røa måtte gi tapt etter en ellevill forestilling av Stabæks 17-åringer Ada Stolsmo Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

De to supertalentene fikk pris som henholdsvis årets spiller i Toppserien (Hansen) og årets komet (Hegerberg). I cupfinalen, som ble spilt foran 2453 tilskuere på Åråsen viste de hvorfor.

Hegerberg scoret hattrick i første omgang.

- Det er helt sykt. Det kan ikke beskrives. Cupgull - og på den måten her. Det var overkjøring, sier Ada Hegerberg til NRK.

Og på spørsmål om hvordan man scorer hattrick i en omgang i en cupfinale:

- Jeg jobber som søren. Jeg skal ikke banne så mye i dag. Jeg jobber og står på, da får jeg som fortjent for det, sier Hegerberg.

Graham Hansen ville ikke være mye dårligere, og fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter pause.

- Dette kjennes helt fantastisk. Å vinne 4-0 mot Røa, og vi var overlegne i 90 minutter. Barneskirenn! sier hun.

Skuddfinte Det var Stabæks måltjuv Ada Hegerberg som selv skapte kampens første mulighet etter fire minutters spill. 17-åringen tok med seg ballen inn fra høyrekanten, og dro til med venstrebeinet. Ballen gikk via en forsvarer og forandret retning, men Røa-keeper Caroline Knutsen klarte likevel å holde den i fast grep.

Kampen var ikke veldig gammel før yngstesøster Hegerberg markerte seg på nytt, og denne gangen gjorde supertalentet det hun stort sett har gjort hele sesongen: Scoret.

Stabæk vant tilbake ballen etter et Røa-angrep, og en kjapp stikker fra Caroline Graham Hansen seinere, var plutselig Hegerberg igjennom. Hun tok en Røa-forsvarer med farta, før hun dro av samme spiller med en skuddfinte og banket til med venstrebeinet utagbart for Caroline Knutsen. 1-0-scoringen kom i det 14. minutt.

Røa hadde imidlertid ikke tenkt til å gi seg uten kamp. Bare fire minutter etter Stabæks ledermål, var Oslo-laget nær utlikning. Elise Thorsnes headet rett utenfor Guro Pettersens bur etter et strøkent innlegg fra høyre fra foten til Madeleine Giske.

Thorsnes var nær igjen etter en snau halvtime. Siri Nordby la en smart og lav corner ut til landslagsspissen, men det harde skuddet fra 17-18 meter ble headet til corner av Ingvild Stensland. Den ble det ingenting ut av.

Perfekt timing Røa dominerte banespillet i perioden midt i først omgang, men i det 38. minutt fikk Oslo-laget seg nok en kalddusj, og nok en gang var det 17-åringen fra Sunndalsøra ved navn Ada Hegerberg, som gjorde livet surt for Geir Nordbys lag.

Hegerberg steg til værs og headet inn 2-0 etter et glimrende innlegg fra Ingrid Bakke på Stabæks venstreside. Caroline Knutsen i Røa-målet, og forsvarerne rundt henne, kunne bare se på da Hegerberg timet opphoppet sitt perfekt.

På overtid gjorde lillesøster Hegerberg omgangen perfekt for seg selv og Stabæk, ved å sette inn nummer tre, og dermed sikre seg hat-trick. Etter å selv ha bidratt i forarbeidet fikk Stabæks nummer 24 skyte upresset fra 7-8 meter, og da havnet kula selvfølgelig i krysset bak Knutsen i Stabæk-målet.

Røa-sjef Geir Nordby satte inn Lene Mykjåland etter pause i et håp om å «ta en Liverpool». Men istedenfor at landslagsspissen umiddelbart utgjorde en forskjell, var det Ada Hegerberg som var nærmest i innledningen av 2. omgang. Ungjenta headet like utenfor etter en god corner fra venstre.

Sjansefattig Den første halvdelen av andreomgang var ganske sjansefattig, men ganske nøyaktig halvveis, syntes årets spiller i Toppserien, Caroline Graham Hansen at nok var nok. 17-åringen vendte opp midt på banen, og tok med seg kula helt fra til Røas 16-meter. Der dro hun av en forsvarer, før hun styrte ballen herlig med innsiden av foten i korthjørnet.

0-4 ble tydeligvis for mye å takle for enkelte av Røa-jentene, for rett etterpå fikk Madeleine Giske gult for en skikkelig grisetakling på nettopp Graham Hansen. Ungjenta ble liggende, og ble erstattet av Lindy Melissa Wiik like etter.

Dagens store spiller Ada Hegreberg ble tatt av banen etter 81 minutter. Da var det ikke heller veldig mye å spille om. Røa, anført av innbytter og veteran Marie Knutsen, skapte riktignok flere gode muligheter mot slutten, men klarte aldri få kula i mål bak Guro Pettersen i Stabæk-målet.

Dermed kunne bæringene juble for cupgull nummer på rad. For dagens helt Ada Hegerberg, og storesøster Andrine Hegerberg (19) ble dagen helt spesiell.

De vant nemlig sin aller første cuptittel i dag.