Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

17 arrestert for Champions League-kampfiksing

Politiet slo til i Storbritannia og Tyskland.

STOR AKSJON:  Politiet har samarbeidet med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om etterforskningen av mulig kampfiksing i fire land. Foto: Ina Fasbender, Reuters/Scanpix
STOR AKSJON: Politiet har samarbeidet med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om etterforskningen av mulig kampfiksing i fire land. Foto: Ina Fasbender, Reuters/Scanpix Vis mer

|||17 personer ble fredag arrestert mistenkt for kampfiksing.

Politiet slo til samtidig i Storbritannia, Tyskland, Østerrike og Sveits. 15 personer i Tyskland og to i Sveits ble arrestert. Rundt 200 personer er mistenkt involvert i kampfiksingssaken.

Til sammen skal over 200 kamper i ni forskjellige serier være berørt i det som kan vise seg å være en ny gigantskandale i europeisk kampfiksingssammenheng. Også tre kamper i mesterligaen skal være berørt og er en del av den pågående etterforskningen.

Politiet samarbeider med Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om etterforskningen. De mistenker at et internasjonalt nettverk manipulerer kamper i den hensikt å tjene penger på pengespill.

— Vi er sjokkert over omfanget. Dette er uten sammenligning den største kampfiksingsskandalen vi har sett i europeisk fotball, sier UEFAs Peter Limbacher.

Det internasjonale nettverket skal ha både dommere, spillere og klubbansatte i «stallen» sin.

— Vi må gjøre alt vi kan for å stille de ansvarlige for retten, sa Limbacher.

Etterforskningen går mot toppkamper i land som Østerrike, Bosnia-Hercegovina, Ungarn, Slovenia, Kroatia og Tyrkia, så vel som kamper i 2. Bundesliga og kamper på nivå 2 i Sveits og Belgia.

Også tolv kamper i europaligaen er under etterforskning. Det er også én EM-kvalifiseringslandskamp for U21-landslag.

Politiet i Bochum sier at de har konfiskert et massivt bevismateriale og rundt 1 million euro i rene penger. De sier også at det dreier seg om bestiller for rundt 10 millioner euro i denne omgang, men at dette trolig bare er «toppen av isfjellet».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media