Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

17 millioner i budsjett og gamle Tippeliga-helter

Kan noen nekte Randaberg opprykk? Delta i diskusjonen!

(Dagbladet.no): Dagbladet vil som vanlig levere tabelltips fra Tippeligaen til 3. divisjon for menn og Toppserien og 1. divisjon kvinner.

Våre eksperter kjenner selvsagt ikke til alt som rører seg i disse 32 seriene med tilsammen 396 fotballag. Derfor trenger vi innspill fra deg som følger et lag eller en avdeling ekstra tett.

Det vi ønsker oss mest av alt er informasjon fra innsiden. Har laget hatt en god treningsvinter? Er miksen av unge og erfarne spillere den rette? Har spissene vist målform i treningskampene?

Del din kunnskap med oss og de andre leserne. Klikk deg inn på avdelingen i høyremargen og skriv i kommentarfeltet.

Pengene avgjør?

I 2. divisjon avdeling 3 knyttes det selvsagt store forventninger til Randaberg. Rogalandsklubben har et totalbudsjett på 17 millioner kroner, hvorav 13 millioner til a-laget.

Trener er rutinerte Kjell Inge Bråtveit og han disponerer flere spillere med Tippeliga-erfaring som Øyvind Svenning, Petar Rnkovic, Jørgen Tengesdal og Bjarte Lunde Aarsheim.

At de er soleklar favoritt synes de fleste enige om, men under overskriften «Money Rules» gir signaturen Richard Money noen tips om hvilke andre som vil være med i toppen - og hvorfor:

NØDT TIL Å RYKKE OPP: Tidligere Viking- og Start-spiller Bjarte Lunde Aarsheim er en av flere spillere med Tippeliga-erfaring som skal spille Randaberg opp fra 2. divisjon. Eller? Foto: Scanpix
NØDT TIL Å RYKKE OPP: Tidligere Viking- og Start-spiller Bjarte Lunde Aarsheim er en av flere spillere med Tippeliga-erfaring som skal spille Randaberg opp fra 2. divisjon. Eller? Foto: Scanpix Vis mer

«Randaberg blir utvilsomt å finne på toppen av tabellen. SIF blir også \'there or therabouts\', mens kanskje et Bergenslag vil hevde seg igjen. Vard har i år som i fjor et ungt og talentfullt lag. Med et par gamle ringrever i stallen: Steinar Lein (36, ex RBK og FKH) Jarle Wee (36, ex FKH). Sliter som mange andre på dette nivået voldsomt med økonomien. Blant de beste lagene på en god dag.»

Sovende kjempe?

2. divisjon avdeling 2 består hovedsaklig av trønder- og hovedstadslag. «Ronald de Boer» lanserer Steinkjer som en favoritt i denne serien.

«Strindheim. En sovende kjempe? Laget har hentet inn noen kraftige forsterkninger fra de lokale klubbene, men det er først og fremst de etablerte ungutta som nå er blitt et år eldre, som kommer til å stå fram. Kjempeinvestering i Anders Brenne og Jørgen Bøkestad. Dag Indahl er en joker, har bøttet inn mål i 3.divisjon, og blir spennende å følge i 2.divisjon.»

Videre går han grundig gjennom laget spiller for spiller - til han avslutter med sjefen:

«Spennende trener i Stuart Gibson, som også er en god spillerutvikler. Ingen god sesong i fjor, men er dette året? Jeg har troen.»

Bra, Ronald! Akkurat sånn vil vi ha det.

Du kan påvirke tipsene

Så til dere som sitter med inngående kjennskap til lag i andre- eller tredjedivisjon, for ikke å snakke om de to øverste divisjonene for kvinner: Gi oss deres vurderinger nå.

God informasjon vil bidra til et bedre grunnlag for våre tips. Alle kommentarer vil bli lest gjennom før vi setter opp våre tabellforslag.

Du finner lenken til din avdeling i høyremargen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media