17. plass ikke håpløst

Lasse Kjus kjørte inn til 17. plassen på den andre utfortreningen i Val d'Isere i dag.

Kjus var 1,22 sekund bak franskmannen Antoine Deneriaz, som var raskest, og etter gjennomkjøringen slo Kjus'ern fast at det ikke var helt håpløst.

- Jeg synes jeg kjørte greit, men om kjøringen var så mye bedre enn den første gjennomkjøringen onsdag vet jeg ikke, sa Lasse Kjus, som i hvert fall rent plasseringsmessig forbedret seg ganske kraftig. Onsdag kjørte han inn til 28. plassen og ble slått av Kenneth Sivertsen, men torsdag var Sivertsen et hav av tid bak Kjus.

- I dag var jeg bare vel et sekund etter de beste, og det er ikke så håpløst. Jeg mangler fortsatt litt hastighet i kroppen, men det er små marginer det går på. Så jeg har et skikkelig håp om at det skal rette seg til rennet på lørdag, sa Kjus til NTB.

- Det er stor forskjell på trening og renn. Derfor mener jeg det bør være mulig å justere meg skikkelig inn også når det gjelder farta, men det tror jeg alltid, og det er ikke bestandig det går. I dette «gamet» vet man aldri, sa han videre.

Rolig

Kjetil André Aamodt kom fram til Val d'Isere sent onsdag kveld etter en strabasiøs 18 timer lang tur fra Oslo. Derfor valgte han å ta det rolig på den første gjennomkjøringen for hans del torsdag. Han har heller ikke helt klart å komme i døgnrytme etter det tre uker lange oppholdet i USA, som ble avsluttet mandag.

- Jeg var ute og syklet et par steder underveis, men kjørte vel greit. Selv om jeg valgte å ta det temmelig rolig, sa Aamodt, som kjørte inn til 21. plass og ble nest best av de norske torsdag. Han var ikke mer enn 24 hundredeler bak Kjus, og det har han grunn til å være fornøyd med etter den første gjennomkjøringen.

- Jeg er i grunnen godt fornøyd med dette, selv om jeg merker at jeg mangler litt fart i koppen, sa Kjetil André Aamodt til NTB. Han la til at det var godt å komme i gang igjen etter å ha gått uvirksom i flere dager i canadiske Whistler Mountain, der uvær gjorde at det var umulig å få avviklet et eneste renn.

Beskjedent

De andre nordmennene som kjørte treningsomgangen i utfor torsdag kom inn til mer beskjedne plasseringer. Kenneth Sivertsen kjørte inn til 43. plass, Lasse Paulsen ble nummer 45, Audun Grønvold nummer 48, mens Bjarne Solbakken var helt nede på 71. plass.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. I dag fungerte teknikken og kjøringen, men plasseringen ble dårlig. Onsdag var det stikk motsatt, sa en litt oppgitt Lasse Paulsen til NTB etter at treningen var over i Val d'Isere torsdag.

I morgen er det ny gjennomkjøring, og lørdag starter mennene opp med verdenscuprennene i Val d'Isere med utfor. Søndag står så super-G på programmet.

NTB