Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

17 profflag krever Phonak fjernet

Vil ikke vente til etter sesongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 av verdens største sykkellag har bedt Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) suspendere sveitsiske Phonak etter den positive dopingtesten til Tour de France-vinner Floyd Landis.

Lagene, som møttes i Brussel onsdag, har også lagt fram krav om at UCI må vurdere en suspensjon mot det kasakhstanske teamet Astana Würth. En rekke av sistnevntes ryttere er linket til doingskandalen rundt den spanske gynekologen Eufemiano Fuentes.

«I lys av den forvirringen og det skrekkelige bildet de siste månedenes hendelser har skapt, ber alle lagene enstemmig om at UCI må se på muligheten for suspensjoner», het det i en uttalelse som ble frigitt torsdag.

Samtlige lag var representert i Brussel med unntak av Phonak, Astana og Ag2r.

Kravet om suspensjon kommer bare en dag etter at Phonak-eier Andy Rihs opplyste at han legger ned laget sitt som følge av en rekke dopingavsløringer de siste årene. Det sveitsiske laget har ikke klart å finne noen nye sponsorer foran neste sesong.

(ANB-AP)

UØNSKET: Som en konsekvens av Floyd Landis\' dopingbruk legges sykkellaget Phonak ned etter denne sesongen. 17 av verdens beste sykkellag vil imidlertid ha laget suspendert umiddelbart. Foto: EPA
UØNSKET: Som en konsekvens av Floyd Landis\' dopingbruk legges sykkellaget Phonak ned etter denne sesongen. 17 av verdens beste sykkellag vil imidlertid ha laget suspendert umiddelbart. Foto: EPA Vis mer