Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

170 000 mennesker skal passe på sikkerheten under fotball-VM i Brasil

Prislapp: Fem milliarder kroner

FERDIG: Beira-Rio stadion er klar til sommerens VM. Det samme kan ikke sies om alle de andre anleggene. Foto: REUTERS/Edison Vara/NTB Scanpix
FERDIG: Beira-Rio stadion er klar til sommerens VM. Det samme kan ikke sies om alle de andre anleggene. Foto: REUTERS/Edison Vara/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

170 000 mennesker skal passe på sikkerheten under fotball-VM i Brasil til sommeren. Om lag 5 milliarder kroner skal brukes for å gjøre mesterskapet trygt.

150 000 av menneskene som skal arbeide for alles sikkerhet under mesterskapet er militært personell. I tillegg skal ytterligere 20 000 spesialtrente sikkerhetsvakter bidra.

Totalt spytter Brasils regjering inn 1,9 milliarder brasilianske real i sikkerheten, noe som tilsvarer like under 5 milliarder norske kroner.

- Vi er ikke så bekymret for demonstrasjoner, som er en demokratisk rettighet, men for mulig bruk av vold. Vi må gjøre det vi kan for å hindre at det forekommer vold under demonstrasjoner, sa sekretær Andrei Rodgriues, som er ansatt i det brasilianske justisdepartementets avdeling for spesielle hendelser.

Under kontinentcupen i fjor sommer tok over en million mennesker til de brasilianske gatene for å vise at de tar avstand fra VM.

- Det vi jobber mest med er forebygging gjennom samtaler med de involverte partene. Vi vil separere de som vil gjøre en fredelig markering fra dem som bare er vandaler, sa Rodrigues.

- Vi er sikre på at et trygt og godt VM kan bli levert i Brasil, sa generalsekretær i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tidligere i uken.

Den engelske landslagssjefen Roy Hodgson har uttrykt bekymring for sikkerheten til den engelske fansen som har planer om å dra til Brasil i sommer for å se Englands VM-kamper.

(NTB)

Hele Norges coronakart