TRIBUNEBRÅK: AIK-tilskuere stormet banen og begynte å slåss med Djurgården-folk i Stockholmsderbyet søndag. Kampen endte forøvrig 1-1. Foto: TT
TRIBUNEBRÅK: AIK-tilskuere stormet banen og begynte å slåss med Djurgården-folk i Stockholmsderbyet søndag. Kampen endte forøvrig 1-1. Foto: TTVis mer

Tribunevold i Sverige

170 arrestert etter masseslagsmål på tribunene i Stockholms-derby

(Dagbladet): Stockholms-derbyene mellom AIK og Djurgården er alltid hete, men i går gikk det over styr for mange av dem som hadde møtt opp på tribunen.

Ifølge den svenske avisa Expressen var det bråk i gatene både før og etter kampen, og 170 personer skal ha blitt anholdt av politiet etter kampen.

- De har vært i en folkemasse som angrep politiet. De ble anholdt mens vi gjorde noen undersøkelser, sier pressetalsmann Lars Byström ifølge avisa.

Folk fra AIK-svingen skal ha tatt seg ut på banen i pausen av kampen, for så å ha stormet inn blant bortesupporterne.

Slåssingen førte til at andreomgangen på Friends Arena måtte utsettes i ti minutter. Scenene kalles en skandale i svenske aviser.

- Jeg kommer til å sette med ned med arena-ansvarlig og politiet for å se hva vi kunne gjort bedre, sier AIKs sikkerhetsansvarlige, Henrik Koch, som har politianmeldt hendelsene.

Politiet har sikret seg bilder fra stadion og av de 170 anholdte etter kampen. De har godt håp om å identifisere og straffe bråkmakerne.

Koch er derimot utrolig skuffa over sine egne tilskueres oppførsel.

- Vi har jobbet med supporterne om at de i det minste ikke skal ødelegge for klubben. Det er beklagelig at de få som gjør dette driter totalt i klubben, sier han til Aftonbladet.