170.000 til svensken som kan slå Northug i en spurt

Søta bror er fortsatt lei av å tape.

Lei: Bilder av en jublende Petter Northug vil ikke svenskene se under årets VM. Nå mobiliserer de igjen for å gi svenskene en ekstra grunn til å spurtslå nordmannen. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
Lei: Bilder av en jublende Petter Northug vil ikke svenskene se under årets VM. Nå mobiliserer de igjen for å gi svenskene en ekstra grunn til å spurtslå nordmannen. Foto: Anders Wiklund / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): I januar i fjor skrev vi om en Facebook-gruppe som utlovet en dusør til den svensken som kunne slå Petter Northug i en spurt i et langdistanse-løp. Det ble da lovet 100 kroner fra hvert medlem i gruppen til den svensken som klarte bragden.

Nå lover mannen bak gruppen den samme dusøren som i fjor. Gruppen har i skrivende stund 1678 medlemmer, noe som betyr nesten 170.000 kroner til den som måtte klare å slå Northug i en spurt.

- Jeg startet gruppen først og fremst fordi jeg var veldig lei av at Northug vant hele tiden, jeg tenkte det skulle være en gulrot for de svenske utøverne våre, sier grunnleggeren av gruppen, Oskar Karlin, til Expressen.

Vokst Facebook-gruppen har vokst siden den ble laget i fjor. Den gang var medlemstallet rundt 700.

- Jeg trodde aldri det skulle være så mange medlemmer i gruppen, sier Karlin, som viser til at det er visse kriterier som skal fylles for at premien kan utbetales.

- Det finnes svensker som har slått Petter Northug i en spurt før. Det er distanseløp med fellesstart som gjelder, og det må være i kamp om seieren, sier Karlin.

Northug medlem Petter Northug har selv vært medlem av gruppen siden den ble startet. Han har bekreftet i et intervju at det faktisk er han selv som har blitt medlem av gruppen.

- Jeg har meldt meg inn, opplyste han til Dagbladet da. 

Beløpet på 100 svenske kroner er knapt er en dråpe i havet for Northug, men han forsikrer at en utbetaling uansett ikke er nært forestående.

- Det er jo i forbindelse med distanserenn, så da er det greit.

- Det blir ikke noen utbetaling neste vinter heller?

- Nei, det blir aldri noen utbetaling. Det er derfor jeg har meldt meg inn i gruppa, sa Petter til Dagbladet den gangen.

Nærmer seg VM På mandag skrev Karlin et innlegg på veggen til gruppen han har opprettet.

- Nå nærmer det seg. VM er bare noen dager unna, er det noen som tror Northug kan tape en spurt?

Den svenske sprintfavoritten Emil Jönsson er også medlem av gruppen ifølge Aftonbladet.

Så gjenstår det å se om noen innkasserer premien etter VM.