174 engelske hooligans fengslet

Belgisk politi kastet fredag 174 engelskmenn i fengsel etter fotball-bråk. Fulle hooligans med slagvåpen og stoler truet opprørspolitiet som svarte med tåregass. En engelskmann ble i natt knivstukket.

Knivangrepet skjedde under tumulter mellom briter og tyrkere i sentrum av Charleroi i Belgia like etter midnatt. Han skal ikke være alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Tidligere på kvelden ble 174 britiske hooligans arrestert i Brussel. Politiet vil forsøke å deportere 139 av disse. De reserende 35 risikerer fengselsstraff for vandalisme og slåssing, skriver BBC på sin nettside.

Politiet var fredag på tå hev foran møtet med britene. Og fotballtilhengerne fra øyriket levde opp til ryktet sitt. På ettermiddagen braket de sammen med politiet i den belgiske hovedstaden.

Opprørspolitiet tydde til tåregass for å stagge de fulle britene som truet med slagvåpen og stoler. Bråkmakerne kastet plaststoler og andre ting rundt seg da de gikk amok i sentrum av Brussel. Minst en hooligan ble skadet i opptøyene.

Enden på visa ble at 174 supportere ble kastet i fengsel.

Flere hundre engelske fotball-tilhengere ankom Belgia via ferjer og fly foran EM-kampen mellom Tyskland og England i Charleroi lørdag kveld.

Også i nabolandet Tyskland er engelskmennene fryktet. Tidligere på dagen ble 22 briter sendt rett hjem igjen allerede før de hadde kommet til Belgia. Det tyske politiet var nådeløse mot engelskmennene da de ankom flyplassen i Düsseldorf på vei til kampen i Charleroi. Mange i reisefølget påstod at de var på vei til et utdrikkingslag et sted i Tyskland, men mange av dem var gamle kjente av politiet og forklaringen ble ikke godtatt. De ble derfor sendt tilbake med British Airways-flyet til Manchester, skriver NTB.

Foran kampen mellom Frankrike og Tsjekkia i Brugge ble 12 personer arrestert. Åtte av dem for svartebørshandel og fire for lommetyveri.

FULLE FENGSEL: Politiet måtte rykke ut for å ta hånd om fulle fotballfans. Etter gateslagene fylte de opp fengselcellene.