17,6 timer uten mål

Tore André Flo har spilt 1058 landskampminutter uten mål. - Jeg har som mål å komme sterkt tilbake på landslaget, sier stryningen foran Tunisia-kampen.

Hosets guttedrøm utsatt

Glad for forfallene

Flo må takle en hverdag under stort press hjemme i Glasgow. Når han slutter seg til landslaget starter maset om landskampmål.

- Som sagt er det å takle press en stor del av det som kreves av spillere i dag, og jeg har som mål å komme sterkt tilbake på landslaget. Det er noe jeg har tenkt mye på, og jeg har også tenkt at det kan komme noe positivt ut av denne kampen tross alle forfallene, sier Flo til NTB.

For med alle forfallene økte Flos sjanser for å få spilletid i Tunisia. Da landslagsgutta tok en spasertur gjennom den vakre middelhavsbyen Sidi Bou Said var Rangers-spissen den store stjernen.

- Flo, hvor er Flo? Flo er den beste, ropte tunisiere som hadde fått med seg at Solskjær, Riise, Carew og Iversen ble programhelter.

18 målløse kamper

De ville kanskje ikke ropt det samme hvis de hadde studert Flos landskampstatistikk nøye. Siden vinnermålet mot Latvia i oktober 1999, hans 21. mål på 42 landskamper, har han ikke scoret for Norge. Det er 18 kamper og 1058 spilte minutter med måltørke.

I Glasgow er det prislappen som legger ekstra press på landslagsspissen.

- I Glasgow fylles veldig mange avisspalter daglig av det som skjer i Rangers og Celtic, og en dyr spiller i en av de klubbene får lese mye rart. Jeg har måttet lære å takle det. Nå tar jeg ikke ting inn over meg på samme måte som før. Jeg tar alt som skrives med noen klyper salt og et smil, sier han.

Også alle overgangsryktene den siste tida:

- Jeg har ikke tenkt spesielt på sjansen for et klubbskifte eller snakket med noen om det. Jeg er innstilt på å være der jeg er.

Trolig startplass

Akkurat nå er han i Tunisia og forhåpentligvis kan Flo få slutt på måltørken for Norge i morgendagens landskamp. Det er stor sjanse for at Flo får tillit fra start for første gang siden september 2000.

- Det kan hende at det blir en positiv effekt av at det er så mange nye i troppen, som vil være veldig tente på å vise seg fram, håper Flo.

Sjøl er han i hvert fall tent på å vise seg fram.

(NTB/Dagbladet.no)

GLADE GUTTER:</B> Her er Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo etter kampen mot Latvia oktober 1999. Siden har ikke Flo scoret for Norge. Foto: SCANPIX