MATCHVINNER: 18-åringen Thomas Drage (midten) ble matchvinner for Tromsø på overtid - en scoring som sendte «Gutan» til tabelltopp i Tippeligaen. Her fanges unggutten av Hans Åge Yndestad og Sigurd Rushfeldt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
MATCHVINNER: 18-åringen Thomas Drage (midten) ble matchvinner for Tromsø på overtid - en scoring som sendte «Gutan» til tabelltopp i Tippeligaen. Her fanges unggutten av Hans Åge Yndestad og Sigurd Rushfeldt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

18-årig stortalent sendte TIL til topps

Thomas Drage matchvinner mot Sandefjord på overtid.

||| SANDEFJORD (Dagbladet): Tromsø - Sandefjord 2-1.

Sandefjord så lenge ut til å snyte Tromsø for tabelltopp i Tippeligaen. Men tre minutter på overtid dukket innbytter Thomas Drage opp. Med sin 2-1 scoring sendte han hjemmelaget rett opp på tabelltopp.

Matchvinner Drage var selvsagt strålende fornøyd etter kampen.

- Det er nok det største øyeblikket i karrieren min til nå. Jeg tenkte på at jeg kanskje skulle få sjansen når jeg varmet opp, men jeg hadde ikke sett det helt for meg.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo er selvfølgelig imponert over sitt nye stortalent.

- Han er en matchvinner både som tilrettelegger og målscorer. I tillegg er han både uredd og mentalt sterk.

Da Drages seiersmål først kom var det på alle måter fortjent. Tromsø skapte mest og tidvis kjørte de over et tafatt Sandefjord, som gang på gang måtte reddes av en strålende Espen Bugge Pettersen bakerst.

Sandefjord åpnet best
Riktig nok var det Sandefjord som kom best i gang. Malick Mane snappet ballen fra en famlende Fredrik Björck i Tromsø-forsvaret, før han slo et perfekt innlegg til en umarkert Panajotis Dimitriadis, som enkelt kunne sette inn 1-0 bak Sead Ramovic.

Scoringen var bekreftelsen på en god Sandefjord-start.

ÅPNET BRA: Sandefjord fikk en god start da Panajotis Dimitrades sendte vestfoldingene i ledelsen etter 19 minutter.Foto: Digitalsport
ÅPNET BRA: Sandefjord fikk en god start da Panajotis Dimitrades sendte vestfoldingene i ledelsen etter 19 minutter.Foto: Digitalsport Vis mer

Et solid stopperpar i Nystuen og Hansen og en livlig Malick Mane på topp gjorde det vanskelig for Tromsø å komme til reelle målsjanser.

Vendepunkt før pause
Vendepunktet kom fem minutter før hvilen.

Et nydelig forarbeid av George Mourad sendte Mo Ahamed alene med Bugge Pettersen. Tromsø-vingen lobbet elegant over en utrustende Sandefjord-keeper til 1-1.

Tromsø kunne fort ledet til pause.

Mourad satte ett fint Rushfeldt-forarbeid like over, før Bugge Pettersen reddet mesterlig da Tromsøs afrikanske midtbaneanker Kara fikk stå helt aleine på 6 meter.

Annen omgang startet forbløffende lik avslutningen på den første. Mourad ble fint spilt gjennom alene med Bugge Pettersen. Igjen var Sandefjord-keeperen bortelagets redningsmann. Og når først sisteskansen ikke var helt med på notene gikk like greit Yttergård Jenssens langskudd i tverligger og ut.

Tromsø fortsatte å presse på for å få den forløsende scoringen. Tromsøs nykomponerte spissduo Sigurd Rushfeldt og George Mourad hadde begge gode sjanser uten å lykkes.

UTLIGNET: Mo fikk ballen forbi Espen Bugge Pettersen og sørget for at lagene gikk til pause på 1-1.Foto: Digitalsport
UTLIGNET: Mo fikk ballen forbi Espen Bugge Pettersen og sørget for at lagene gikk til pause på 1-1.Foto: Digitalsport Vis mer

Men i det Tromsø var i ferd med å ta til takke med ett poeng dukket hjemmelagets redning opp. Rushfeldts skuddforsøk ble nok en gang stoppet av Bugge Pettersen. Returen var derimot bortelagets sisteskanse sjanseløs på, og dagens helt på Alfheim ble unggutten Thomas Drage.

Tar ikke av
Nå er Tromsø på tabelltopp. Uten at noen tar av i Tromsø akkurat.

- Det høres kanskje kjedelig ut, men vi har beina godt planta på jorda. Nå har vi noen vanskelige kamper mot Molde og Rosenborg, så får vi se hvor vi befinner oss da, mener en strålende fornøyd Per Mathias Høgmo.

Mindre fornøyd var Sandefjord-trener Patrick Walker. Ikke bare med tap, men også med dommer Kristoffer Helgerud.

- Vi fikk ingen hjelp fra dommeren. Det var mye 50/50 og de gikk alle til fordel hjemmelaget. Vi skulle tro vi var kriminelle sånn som det ble dømt der ute.