18-åring ble helt for Jerv i straffedrama

Møter Kristiansund.

Jerv er klar for semifinale mot Kristiansund i eliteseriekvalifiseringen etter et straffedrama mot Hødd søndag.

Hødd så ut til å gå mot en 1-0-seier etter scoring av Karl Joakim Wrele, men bortelaget Jerv ga seg aldri og utlignet ett minutt på overtid. I straffesparkkonkurransen ble en 18-åring den store helten etter at Hødd misbrukte sjansen sin til å avgjøre.

Som i siste serierunde, kom Jerv tilbake på overtid, og ut av ingenting dukket Ohi Omoijuanfo opp og sørget for ekstraomganger med sin 1-1-scoring.

Ekstraomgangene bar preg av slitne bein. Ekstra tungt ble det for hjemmelaget da Steffen Moltu pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist.

Jerv presset på for et ledermål, men klarte aldri å sette ballen i mål. Etter 30 målløse minutter gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Jerv-spiller Denny Antwi var den første som misset i straffesparkkonkurransen. Hødd kunne avgjøre det da Michael Karlsen gikk fram til ellevemetersmerket, men panenka-forsøket ble reddet lett av Øyvind Knutsen.

På Hødds sjuende straffeforsøk skjøt Christoffer Aasbak over mål og 18-årige Tobias Collett ble den store helten da han avgjorde med sin straffescoring for Jerv.

Ohi-utligning Det var ingenting å si på at Hødd ledet 1-0 til pause, men etter pause gikk Jerv mer offensivt til verks. Laget som trenes av Steinar Pedersen sto høyere i banen og skapte flere muligheter. Tidligere LSK-spiller Ohi Omoijuanfo hadde en eventyrlig mulighet til å utligne fem minutter etter pause, men fra kloss hold klarte han ikke å stokke beina.

Etter hvert tok Hødd over banespillet og kom til flere store muligheter til å punktere kampen. Både Magnus Myklebust og Robin Shroot burde økt ledelsen, men Jerv-keeper Øyvind Knutsen hindret scoring ved begge anledninger og holdt bortelaget inne i kampen.

Jerv forsøkte desperat å jakte en utligning i sluttminuttene og sendte fram Glenn Andersen i et forsøk på å få scoringen. Den så ut til å utebli, før Ohi Omoijuanfo sørget for balanse i regnskapet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram