Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

18-åring ga seg ut for å være agent - journalister bet på

- Noen av mine høydepunkter var historiene om Kaká og Falcao.

FALSK KONTO: 18-åringen kalte seg FotballAgent49 på Twitter, og skrev falske rykter fordi han kjedet seg. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE /NTB scanpix
FALSK KONTO: 18-åringen kalte seg FotballAgent49 på Twitter, og skrev falske rykter fordi han kjedet seg. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE /NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Du skal være forsiktig med hvem du siterer på Twitter, det har flere engelske journalister fått erfare de siste månedene. En ung gutt på 18 år skal ha utgitt seg for å være fotballagent på tjenesten. Han har blitt sitert av flere engelske aviser under sommerens overgangsvindu etter å ha kommet med oppdiktet overgangsinformasjon. Etter hvert ble han lei.

- Det started med at jeg kjedet meg en kveld, og jeg trodde aldri jeg ville få 43 000 følgere. Jeg er stolt over å kunne si at jeg ikke har hatt et eneste «overgangsscoop» i min tid, likevel sier folk at jeg er mer troverdig enn Sky Sports og BBC. Latterlig, skriver 18-åringen i et skriv.

På det meste hadde unggutten 43 000 følgere, men nå har rundt 5000 av disse stoppet å følge ham som følge av innrømmelsen. Kontoen «FootballAgent49» er nå slettet fra tjenesten.

Høydepunkt - Noen av mine høydepunkter var historiene om Kaká og Falcao som jeg fant opp. Den engelske avisen Daily Mail skrev til og med en artikkel basert på mine «tweets» om Kaká, og de to journalistene som skrev saken fulgte meg på Twitter. Historien om Falcao var kanskje min favoritt. I natt var den mest omtalt på Twitter i over en time, og i over tre timer i Spania og Storbritannia. En annen fascinerende ting var hvordan noen av de mest respekterte journalistene trodde på tullet mitt, og til og med brukte meg som kilde, skriver 18-åringen.

På Twitter er det slik at de ordene som blir skrevet oftest i statusfeltet en gitt periode kommer opp på en liste i venstremargen på tjenesten. Disse ordene «trender».

BARE TULL: En Chelsea-fan skal ha kjøpt en drakt med Falcao på ryggen etter at 18-åringen meldte han ville bli klar. Foto: EPA/EMILIO NARANJO/NTB scanpix
BARE TULL: En Chelsea-fan skal ha kjøpt en drakt med Falcao på ryggen etter at 18-åringen meldte han ville bli klar. Foto: EPA/EMILIO NARANJO/NTB scanpix Vis mer

18-åringen skal blant annet ha skrevet at Falcao helt sikkert ville ende opp i Chelsea. Han er ikke lei seg for at han lurte mange mennesker, men sier at han syns litt synd på en fyr som kjøpte seg en Chelsea-drakt med Falcao på ryggen. Han peker også på at fans burde skjønt at det bare var tull når han gikk tilbake og slettet flere av meldingene som viste seg å ike ha rot i virkeligheten.

Unggutten peker også på andre Twitter-kontoer som skal være det han omtaler som «dårligere versjoner av seg selv».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media