18-åring herjet for Odd

Filip Møller Delaveris (18) scoret sine to første mål i Eliteserien da Odd vant 3-0 over Sarpsborg i Skien søndag.

HERJET: 18 år gamle Filip Møller Delaveris sikret seieren for Odd mot Sarpsborg 08.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
HERJET: 18 år gamle Filip Møller Delaveris sikret seieren for Odd mot Sarpsborg 08. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stortalentet scoret lagets to første mål. Odd kan med seieren fortsatt drømme om seriegull. De er fem poeng bak ledende Molde, som riktignok har en kamp til gode.

Sarpsborg ligger nederst på tabellen med 19 poeng og får en tøff kamp for å beholde plassen på øverste nivå. Det gjenstår åtte runder.

18-åring med dobbel

Begge lag hadde muligheter den første snaue halvtimen, uten uttelling. Etter 29 minutter tok hjemmelaget ledelsen. Espen Ruud la inn fra høyre, og foran mål ventet unggutten Delaveris. Dette var 18-åringens første mål i Eliteserien.

Samme mann økte til 2-0 fire minutter senere. Torgeir Børven var nær å score, men gjestene fikk avverget. På returen var Delaveris på plass og økte ledelsen.

Like før pause var han også nære å sette inn sitt tredje for dagen, men det harde skuddet traff metallet.

Toppscoreren stanget inn 3-0

Etter en snau time sto det 3-0 til Odd. Ruud la nok en gang inn, og Torgeir Børven headet inn Skien-lagets tredje for kvelden. Spissen er nå oppe i 16 ligamål i Eliteserien, og han er med det soleklar toppscorer.

Halvveis ut i den andre omgangen fikk tomålsscorer Delaveris nok en mulighet til å sikre hattrick, men avslutningen ble blokkert av en Sarpsborg-spiller.

Gjestene begynte å spille seg opp utover i kampen og skapte flere bra muligheter. Kristoffer Zachariassen fikk gode sjanser, men uten uttelling.

Også Børven hadde muligheten til å sette sitt annet mål for dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer