NY HELT: 18 år gamle Eddie Nketiah ble den store helten for Arsenal da han kom inn og scoret to mål og sendte laget videre i ligacupen. Foto: NTB Scanpix
NY HELT: 18 år gamle Eddie Nketiah ble den store helten for Arsenal da han kom inn og scoret to mål og sendte laget videre i ligacupen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Engelsk ligacup

18-åring reddet Arsenal fra pinlig tap - trengte ekstraomganger mot Championship-lag

Både Arsenal og Manchester City trengte ekstraomganger hjemme mot Championship-motstandere.

  • Arsenal - Norwich 2-1 e.e.o. (1-1 ved full tid)
  • Manchester City - Wolverhampton 0-0 e.e.o, 4-2 etter straffer.

(Dagbladet): Det så ut til å gå fryktelig galt for Arsenal hjemme mot Norwich. Uten stjerner som Alexis, Özil og Lacazette i troppen hadde ikke Arsenal noe kavaleri å ty til fra benken.

Arsenal forsøkte å sette press på bortelaget, men angrepstrioen Giroud, Walcott og Iwobi kom til få sjanser og Arsenal virket stillestående og lite samspilte.

Dermed måtte Wenger ty til den unge spissen Eddie Nketiah fra benken, da Norwich fortsatt ledet med fem minutter igjen av kampen. Og det viste seg å bli et vellykket valg fra den rutinerte franskmannen.

Etter bare noen sekunder på banen og med sitt aller første touch på ballen dukket 18-åringen opp i feltet på en corner og scoret sitt første Arsenal-mål på rent Solskjær-vis.

AVGJØRELSEN: Her header Eddie Nketiah inn det avgjørende målet mot Norwich. Foto: NTB Scanpix
AVGJØRELSEN: Her header Eddie Nketiah inn det avgjørende målet mot Norwich. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Om ikke det var nok dukket Nketiah opp på ny i ekstraomgangene.

På nok en corner raget den unge engelske spissen høyest foran Norwich-keeper Angus Gunn og stanget inn 2-1 til the Gunners. Litt av en måte for unggutten å presentere seg foran sine hjemmefans på.

Nketiah hadde bare spilt to minutter i Europa League før han kom på i dette oppgjøret. Her storspilte unggutten og var svært nære å score flere mål i løpet av ekstraomgangene.

Norwich tok ledelsen

Arsenal stilte med mange reserver og unge spillere hjemme mot Norwich. Ingen av spillerne som startet mot Everton i helga var med i troppen til denne kampen.

Hjemmelaget hadde initiativet tidlig i kampen, men en god Angus Gunn i Norwich-målet stod godt i mot.

I stedet var det bortelaget som tok ledelsen etter drøye timen. James Maddison vant ballen fra Alex Iwobi og slo en glimrende stikker gjennom til Josh Murphy. Alene gjennom med Arsenal-debutant Matt Macey var kantspilleren sikker og vippet elegant ballen i mål over den utrusende keeperen.

Norwich var farlige på kontringer og ti minutter ut i den andre omgangen ble Nélson Oliveira felt da han løp fra Arsenal-forsvaret. Mohamed Elneny, som vikarierte på stopperplass, var heldig som slapp unna med gult kort etter nedrivningen.

Det var gjestene fra Norwich som gang på gang fikk gode sjanser, men en kombinasjon av godt keeperspill av Macey og svake avslutninger gjorde at the Canaries ikke økte ledelsen.

Dermed kunne Arsenal ta over og skape de sjansene de trengte for å redde seg unna et pinlig hjemmetap.

City trengte straffekonk mot Championship-lag

Claudio Bravo ble helten for Premier League-lederne da Manchester City trengte straffer for å slå Wolverhampton hjemme. Andrekeeperen til de lyseblå reddet to strake straffer fra Wolverhampton og sørget dermed for at laget tok seg videre i ligacupen.

Sergio Agüero sikret seieren med en lekker panenka etter strålende straffer av Yaya Toure, Kevin de Bruyne og Leroy Sané hadde satt meget gode straffer.

Manchester City hadde mye av stjernegalleriet som har kjørt over all motstand i serie og Champions League med da det tok i mot Championship-ledende Wolverhampton hjemme på Etihad.

Men selv med både Sergio Agüero og Gabriel Jesus med fra start viste ulvene seg som en formidabel motstander for City.

Særlig Agüero sløste fælt med sjansene og burde ha straffet gjestene ved flere anledninger i løpet av ordinær tid.

Wolverhampton, som signerte flere stjernespillere og trener fra Porto i sommer, valgte også å spare flere spillere med det tøffe Championship-programmet. Bare to spillere fra den vanlige startelleveren spilte fra start her, men likevel var de ved flere anledninger nære å tå føringen.

Nærmest kom de på overtid da de fikk en vanvittig sjanse til å stjele med seg seieren. Den nigerianske spissen Bright Enobakhare løp alene med ballen fra egen banehalvdel, men alene med Claudio Bravo klarte han ikke å overliste chileneren en-mot-en.

Dermed ebbet kampen ut med 0-0 til full tid.

Ti minutter ut i ekstraomgangen var det Citys tur til å brenne en voldsom dobbelsjanse. Et herlig forarbeid av innbytter Leroy Sané ga Agüero og Sterling muligheten, men begge avslutningene ble klarert på målstreken.

Innbytteren var til stadighet involvert etter å ha kommet inn og fem minutter ut i den andre ekstraomgangen var han centimeter unna å sette ballen i mål via en Wolverhampton-spillere.

Kampen vippet fram og tilbake og begge lag gav fra seg store rom for motstanderne å kontre i. Fem minutter før slutt var det Wolves som hadde sjansen på overgang, men ballen spratt via Kyle Walker og rett utenfor stolpen.

Dermed gikk kampen til straffer.