Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

18-åring satte verdensrekord på 200 meter bryst

Japansk student sjokkerer svømmeverden.

VERDENSREKORD: Akihiro Yamaguchi satte ny verdensrekord på 200 meter bryst. Foto: AFP PHOTO / JIJI PRESS
VERDENSREKORD: Akihiro Yamaguchi satte ny verdensrekord på 200 meter bryst. Foto: AFP PHOTO / JIJI PRESS Vis mer

Den japanske 18-åringen Akihiro Yamaguchi sjokkerte svømmeverden da han lørdag slo Daniel Gyurtas verdensrekord på 200 meter bryst.

Studenten ble klokket inn på 2.07,01 under det japanske mesterskapet i Gifu. Det var 21 hundredels sekund raskere enn tiden ungarske Gyurta satte rekord med under London-OL.

- For å være ærlig gikk jeg for 2.06.00, sa den selvsikre tenåringen før han la til at han ønsker å ta over svømmetronen etter Kosuke Kitajima.

Kitajima sikret Japan OL-gull både på 100 og 200 meter bryst under OL i 2004 og 2008. Han var en av de tøffeste konkurrentene til avdøde Alexander Dale Oen.

- Jeg gleder meg til VM neste år. Jeg ønsker å være svømmeren som kan etterfølge Kitajima, som jeg beundrer mye, sa Yamaguchi.

SKOLEELEV: Akihiro Yamaguchi sjokkerer med sin sterke 200 meter. 18-åringen studerer samtidig som han er verdens raskeste på sin distanse. Foto: AFP PHOTO / JIJI PRESS
SKOLEELEV: Akihiro Yamaguchi sjokkerer med sin sterke 200 meter. 18-åringen studerer samtidig som han er verdens raskeste på sin distanse. Foto: AFP PHOTO / JIJI PRESS Vis mer

- Jeg er blitt sterkere mentalt, og kroppen min er blitt større. Jeg tror jeg kan kjempe med verdens beste på 200 meter, men jeg vil også konkurrere på 100-meteren, la han til.

18-åringen klarte ikke å kvalifisere seg til London-OL, men fikk med seg gullmedaljer fra de nevnte distansene under junior-VM i juli. Nå går han for en forbedring av sin egen verdensrekord.

- Jeg er veldig glad for at jeg klarte å slå rekorden, men litt skuffet over at jeg ikke klarte å bryte 2.07, sa Yamaguchi.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media