18-åring slo tennisdronninga Williams

Overraskende.

OVERRASKENDE TAP: Verdensener Serena Williams gikk på et overraskende tap mot 18 år gamle Belinda Bencic i semifinalen under WTA-turneringen i Toronto lørdag. Foto: EPA/WARREN TODA
OVERRASKENDE TAP: Verdensener Serena Williams gikk på et overraskende tap mot 18 år gamle Belinda Bencic i semifinalen under WTA-turneringen i Toronto lørdag. Foto: EPA/WARREN TODAVis mer

Verdensener Serena Williams gikk på et overraskende tap mot 18 år gamle Belinda Bencic i semifinalen under WTA-turneringen i Toronto lørdag.

33-åringen ble sjokkert av den sveitsiske tenåringen. Amerikaneren vant første sett, men Bencic imponerte da hun slo tilbake. I annet sett ble det 7-5 til 18-åringen, mens i tredje sett sikret sveitseren seieren med 6-4.

- Jeg kan ikke beskrive den følelsen jeg har nå. Jeg er veldig overveldet, men jeg er så glad for at det siste slaget landet innenfor og at hun ikke kunne nå det. Det var en utrolig følelse. Jeg har ikke ord, sa Bencic.

Hun er den yngste til å slå tennisstjernen, som har 22 Grand Slam-titler, siden Maria Sjarapova gjorde det i Wimbledon-finalen i 2004 som 17-åring.

- Jeg følte jeg hadde kontroll fram til jeg tapte kampen. Jeg følte alltid at jeg fortsatt hadde muligheten til å være inne i det, sa Williams.

Bencic møter Simona Halep fra Romania i finalen søndag.

Williams bruker WTA-turneringen i Toronto som oppkjøring til US Open. Den siste Grand Slam-turneringen i år starter 31. august. Med seier på hjemmebane blir den amerikanske jenta den første siden Steffi Graf i 1988 til å vinne alle de fire store tennisturneringene i samme kalenderår.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram