Afrikanske fotballspillere står i kø for å komme til Norge

18-åringen er det siste eksempelet på at afrikanske unggutter er gull verdt for norsk fotball

På 11 måneder går Sarpsborg mer enn 20 millioner kroner i pluss på en 18 år gammel senegaleser. Det er butikk det.

DE VIL TIL NORGE: Krepin Diatta (18) gikk Sarpsborg for å bruke Eliteserien som et springbrett til Europa. Etter en sesong er han klar for Club Brügge. Det er en solskinnshistorie for gutten, for Sarpsborg og for norsk toppfotball. Og på det afrikanske kontinentet er de mange flere Diattaer. De fleste vil til Norge. Det handler bare om å gjøre jobben, finne dem, ta vare på dem og utvikle dem som spillere og mennesker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DE VIL TIL NORGE: Krepin Diatta (18) gikk Sarpsborg for å bruke Eliteserien som et springbrett til Europa. Etter en sesong er han klar for Club Brügge. Det er en solskinnshistorie for gutten, for Sarpsborg og for norsk toppfotball. Og på det afrikanske kontinentet er de mange flere Diattaer. De fleste vil til Norge. Det handler bare om å gjøre jobben, finne dem, ta vare på dem og utvikle dem som spillere og mennesker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DE KOSTER NESTEN ingenting, noen av dem bare en flybillett før kontrakt eventuelt skrives. De kommer om du sender en invitasjon og er alltid villige til prøvespill. Hvilket betyr at unge afrikanske fotballspillere kan være det smarteste norske klubber investerer i.

Se bare på senegaleseren Krépin Diatta (18).

Over 20 millioner nettokroner pluss kontraktfestede prosenter ved eventuelt videresalg er som en egen liten oljebrønn for Sarpsborg.

CLUB BRÜGGE ER neste stopp for Krépin Diatta. Sarpsborg hadde riktignok akseptert et bud fra MLS-klubben New England Revolution, men det føltes ikke riktig for spilleren. Ikke nå. Han er ekstremt ung og blir 19 år 25. februar. Veien til Premier League eller en av de andre store ligaene er kortere fra Belgia enn USA. Og derfor jobbet Sarpsborg med å få Club Brügge på banen igjen, klubben som gjerne ville hente Diatta i det forrige overgangsvinduet.

Det klarte de.

MENER DU DIATTA er en av få gullfugler umulig å spotte før de tilfeldigvis bare blomstrer fordi alt faller på plass samtidig, det har vært mange før ham. Somen Tchoyi for eksempel, kameruneren som kom til Odd (2006), tok Tippeligaen med storm i Stabæk (2007 og 2008) for deretter å havne i West Bromwich via Red Bull Salzburg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer