DRØMMEOBJEKT: Connor McDavid spås å være den neste store i hockey, og er etter all sannsynlighet den som blir draftet først i sommer. Foto:  REUTERS / Mathieu Belanger / NTB Scanpix
DRØMMEOBJEKT: Connor McDavid spås å være den neste store i hockey, og er etter all sannsynlighet den som blir draftet først i sommer. Foto: REUTERS / Mathieu Belanger / NTB ScanpixVis mer

18-åringen får bare A på skolen, er allerede mangemillionær, og NHL-klubbenes drøm

- En herlig situasjon å være i.

(Dagbladet): 18 år gamle Connor McDavid er spådd å bli den neste store stjerna i hockeyens verden.

I går ble han, ikke overraskende, kåret til årets spiller i Canadian Hockey League - en paraplyorganisasjon som representerer de tre kanadiske juniorligaene.

Til daglig spiller 18-åringen i Erie Otters i OHL, og har pøst inn poeng for klubben.

I går mottok han også trofeet som viser at han er ansett som Canadas top draft til sommerens NHL-draft. Ungutten ender etter all sannsynlighet opp hos Edmonton Oilers, som har førstevalget.

- Det blir en drøm som går i oppfyllelse, og det er en herlig situasjon å være i, sa 18-åringen i april da det ble klart at Edmonton Oilers får velge først.

McDavid omtales som det største talentet siden Sidney Crosby, og kalles allerede «den nye Gretzky».

I januar ledet han også Canada til gull i junior-VM.

I tillegg til å levere på isen, presterer ungutten mer enn godt nok på skolen - hvor han har A i alle fag. Derfor fikk han i går også prisen for spilleren som best klarer å kombinere skole og suksess på isen.

- Det er noe som er viktig for meg, sier 18-åringen om innsatsen på skolen.

- Jeg ønsker ikke å bli en stereotyp av en idrettsutøver, så absolutt ikke, sier McDavid til kanadiske The Star.

Ikke bare har ungutten lykkes på isen og på skolen så langt. Han er allerede mangemillionær.

McDavid fikk lov å spille i OHL allerede som 15-åring, ett år for tidlig, på grunn av hans talent. Samme år signerte han sponsorkontrakt med Reebok-CCM, som var verdt nesten to millioner kroner over tre år.

Straks er en ny avtale med selskapet i boks for 18-åringen - som da kan se fram til å få 7,8 millioner kroner i året for sponsoravtalen - og det uten at han har vært på isen i NHL.

McDavids lukrative sponsoravtale er den nest beste utstyrsavtalen etter Sydney Crosby sin avtale med samme selskap, som er verdt nærmere 11 millioner i året, skriver Hockeynews.com.

KOMBINERER: Connor McDavid fikk i går prisen for å være den spilleren som kombinerer skole og suksess på isen best. Foto: Jacques Boissinot / The Canadian Press via AP / NTB Scanpix
KOMBINERER: Connor McDavid fikk i går prisen for å være den spilleren som kombinerer skole og suksess på isen best. Foto: Jacques Boissinot / The Canadian Press via AP / NTB Scanpix Vis mer