HØYDEPUNKTER: Det endte uavgjort i en høydramatisk kamp mellom Sarpsborg og Lillestrøm mandag. Se scoringene her! Video: Fotball Media. Vis mer Vis mer

Tobias Heintz

18-åringen scoret to og ble hyllet: - Det er ikke et blaff

Tobias Heintz (18) markerte seg med to scoringer mot Lillestrøm. Men Bengt Eriksen mener likevel vi har sett unggutten bedre.

Sarpsborg 08 - Lillestrøm 3-3

(Dagbladet): Kampen mellom Sarpsborg og Lillestrøm hadde alt. Oppgjøret var høydramatisk med seks mål, en utvisning og straffespark.

Oppgjøret hadde også en 18-åring som scoret to mål: Nemlig Tobias Heintz.

Heintz satte Sarpsborgs første da han kom på bakerste og headet inn et innlegg fra Kristoffer Zachariassen. 30 minutter senere scoret han igjen da han velplassert i boksen fikk sendt Sarpsborg opp i en 2-1-ledelse.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er blant de som lar seg imponere av unggutten.

- For en deilig fotballspiller! Ekstremt uredd spillertype, godt skudd, flink til å kombinere, har utviklet seg defensivt og er en av 08s mest kreative spillere! Spennende, skriver Mathisen på Twitter.

Ikke et blaff

Også Eurosport-ekspert Bengt Eriksen er imponert - selv om han mener vi har sett 18-åringen gjøre bedre kamper før.

- Han er en god fotballspiller, men i dag fikk vi ikke se det vi har fått se før - klokskapen, fintene... Han er en god ballspiller og har et klokt fotballhode. Han scoret to fine mål i dag, og det må kalles sterkt, sier Eriksen til Dagbladet.

Eriksen mener Heintz kommer godt til rette i Sarpsborg, fordi de spiller på en måte som at ferdighetene hans kommer godt til rette.

SCORET TO: Tobias Heintz. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SCORET TO: Tobias Heintz. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er sikker på at det ikke er noe blaff. Men det kan svinge litt, minner Eriksen om.

Klok

For vi har jo lett for å «ta av» litt når en ung spiller viser gode ferdigheter.

- Når en ung gutt gjør prestasjoner som det der, så tror vi at kurven da vil peke rett oppover. Det spørs da hvor hard han er i hodet. Han har en opptur nå, også kommer det en nedtur før han tar det til nye høyder. Vi har ikke sett hvor godt unge gutter som det tåler tilbakegang. Og det kommer, for alle. Men jeg tror han tåler det, sier Eriksen.

Heintz selv var beskjeden, men fornøyd i intervju med Eurosport etter kampen.

- Det var selvfølgelig gøy med to mål. Det kom en litt ekkel sprett på den første, så jeg måtte reagere raskt med hodet. På den andre var det gjort godt forarbeid, så det var ikke så vanskelig, sier 18-åringen.

- På den første er det kinkig for ham å bedømme, og det var et klokt valg å bruke hodet. Det var litt ekkelt, det innlegget der. På den andre scoringen viser han klokskapen sin. En urutinert spiller ville kanskje stormet rett inn i mengden, men det var klokt av ham å holde seg tilbake. Han skaffer seg plass, rett og slett, sier Eriksen.

Heinz har scoret fem mål for Sarpsborgs A-lag denne sesongen. Dagens mål var de første i eliteserien.