Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

18-åringen skulle egentlig ikke spille United-kampen, ble den store helten

Da United sendte Midtjylland ut av Europa League.

DEBUTSCORING: Marcus Rashford sender United i ledelsen. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
DEBUTSCORING: Marcus Rashford sender United i ledelsen. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer

• Manchester United - Midtjylland 5-1 (1-1) Manchester United videre etter 6-3 sammenlagt.

(Dagbladet): Manchester Uniteds oppgave i kampen mot Midtjylland var klar: Score mål eller ryke på hodet ut av Europa League.

For van Gaal kunne Europa-exit samtidig bety at jobben i Manchester United gikk mot slutten.

Med det utgangspunktet kunne det nesten ikke vært verre da Anthony Martial holdt seg på baksiden av låret under oppvarmingen, og måtte trekke seg fra lagoppstillingen med det som kan virke som en hamstringskade.

Unggutten som kom innpå kan vise seg å ha vært en engel i forkledning for United - iallfall for i kveld.

Merk deg navnet Marcus Rashford.

18-åringen kom innpå og scoret to mål da United trengte det som mest.

- Utrolig. I første omgang løp han for mye på kanten. Jeg sa til ham: «Du må være foran mål, så skal du score.» Han scorer to mål, en fantastisk spiller, sier van Gaal om Rashford etter kampen.

Debutant En manns død er en annen manns brød heter det så fint, og skaden til Martial åpnet for den 18 år gamle debutanten Marcus Rashford. Tidligere United-spiller Nicky Butt har omtalt spissen som «eksplosiv» og «hardtarbeidende».

0-1: Sisto sender ballen i mål bak Romero. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
0-1: Sisto sender ballen i mål bak Romero. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer

Rashford har tidligere vært i troppen til United under Premier League-kamper mot Watford og Leicester, uten spilletid. I dag ble unggutten kastet til løvene.

Etter 16 minutter kunne 18-åringen tegnet seg på scoringslista da han dro seg innover i banen og sendte Midtjylland-keeper Mikkel Andersen i full strekk. Et uredd forsøk fra unge Rashford, som altså hadde mer i vente.

To raske mål Louis van Gaal har hatt store skadeproblemer denne sesongen, og i skrivende øyeblikk er 14 spillere ute med skade. Det var derfor en benk bestående av mange unggutter på Old Trafford.

Midtjylland hadde knapt skapt noe som liknet en målsjanse da Pione Sisto plutselig dro seg forbi to mann og banket ballen forbi United-keeper Romero. Danskene jublet som ville, men jobben var langt fra gjort.

For hjemmelaget slo tilbake snaut fire minutter etterpå. Memphis Depay dro seg fri fra kanten, og la ballen hardt inn foran mål. Der var bulgarske Nikolaj Bodurov uheldig, som satte ballen i eget nett. Midtstopperen hadde på seg maske for dagen, og det spørs om den var til hjelp i situasjonen.

1-1: Keeper Andersen fortviler etter selvmålet. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB Scanpix
1-1: Keeper Andersen fortviler etter selvmålet. Foto: AFP / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer

Manchester United fikk mulighet til å ta kommandoen tilbake da André Rømer felte Ander Herrera i boksen. Juan Mata gikk fram til ellevemeteren og sendte ballen nede til venstre. Keeper Mikkel Andersen var imidlertid med på notene, og reddet forsøket.

Debutscoring I andre omgang skapte United en stor sjanse ved Herrera, før unge Rashford presenterte seg for alvor. Juan Mata var god og heldig som holdt ballen i spill da han slo ballen unna linja og inn i boksen. Der ventet en umarkert Rashford, som dunket ballen i mål. Scoringen skapte elleville jubelscener på stadion.

Og det skulle ikke stoppe der, for på drømmenes teater skulle Rashford få oppleve en kveld han seint vil glemme. Kvarteret før slutt spilte United fin fotball, før ballen ble slått inn fra høyre. Rashford var helt alene i boksen, og kunne ikke gjøre feil alene med den danske keeperen.

Det kunne også blitt hat trick på unggutten, som stanget ballen like over noen minutter etterpå.

Ander Herrera (straffe) og Memphis Depay sørget for at United til slutt vant enkelt etter en solid forestilling. Sitnevnte kronet en fin kveld med scoring.

STRAFFEOM: Juan Mata bommer fra krittmerket. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
STRAFFEOM: Juan Mata bommer fra krittmerket. Foto: Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer

- Det var en god forestilling. Fansen har nok gledet seg over angrepsfotballen vår i dag, sier van Gaal.

Kvelden var ikke like fin for André Rømer som fikk rødt kort i sluttminuttene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media