Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

18 dager til valget, og Hallén står uten utfordrere

Alt tyder på gjenvalg for fotballpresidenten.

SLIPPER TROLIG KAMP:   Fotballpresident Yngve Hallen kan telle ned: Om 18 dager blir han trolig gjenvalgt som fotballpresident. Foto: Sveinung Uddu Ystad
SLIPPER TROLIG KAMP: Fotballpresident Yngve Hallen kan telle ned: Om 18 dager blir han trolig gjenvalgt som fotballpresident. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Om 18 dager skal Yngve Halléns framtid som fotballpresident endelig avgjøres. Det skjer når forbundstinget skal velge fotballpresident for perioden 2014-2016.

Han er kommet over noen viktige hindre, 45-åringen fra Sogndal:

Etter mange og hektiske møter foreslo valgkomiteen å gi Hallén fornyet tillit. Men ikke enstemmig. To av de seks medlemmene - Einar Schultz og Richard Jansen - ville ikke være med på løsningen da den ble lagt fram i januar.

Flere tok den oppsiktsvekkende dissensen som et tegn på at Hallén fortsatt sitter utrygt i stolen. Norsk Breddefotballforening, som har vært den klareste kritikeren av Hallén, skrev i en pressemelding at de ikke så det som usannsynlig at det ville bli reist benkeforslag på tinget.

- Ikke hørt noe Nå er én drøy måned gått. Dagbladet har snakket med representanter fra både kvinnefotballen, toppklubbene, kretsene og 2.
divisjonslagene. Ingen tror på kamp om presidentvervet. Eller sagt på en annen måte: Dersom det nå foregår et skjult spill for å enes om en annen kandidat enn Hallén, så foregår det meget skjult.

- Jeg har ikke hørt noe, sier leder for Serieforeningen for kvinner, Ulla Britt Wiig-Kristensen.

- Vi diskuterte dette under et møte vi hadde nylig. Da var det ingen som tok til orde for å gjøre noe med forbundsstyrets ønske, forteller leder for Divisjonsforeningen (2. divisjonsklubbenes sammenslutning), Rune Nilsen.

- Jeg kjenner ikke til at det har vært noen aktivitet rundt dette spørsmålet, sier nestleder i Norsk Toppfotballs styre, Terje Svendsen.

- Slik det ser ut fra mitt ståsted er det ingenting som tyder på at valgkomiteens innstilling blir utfordret, mener Leon Aurdal i kretslederutvalget.

- Ingen kø av kandidater Leder Gunn Heidi Henriksen i Breddefotballforeningen svarer dette når vi spør om hun tror andre kandidater vil stille seg opp ved siden av Yngve Hallén søndag 9. mars:

- Jeg ser ikke bort fra det, men jeg vil ikke spå noe som helst, sier hun.

- For oss er likevel ikke det primære å bytte president. Det viktige er å få til en kurs som er levelig for bredden. Og vi ser jo at det ikke er en kø av kandidater som kan seile opp som alternativer til Hallén.

- Hvor stor blir mobiliseringen fra breddeklubbene på tinget?

- Vi har gjort det vi kan. Nytt av året er at vi legger opp til et seminar torsdag 6. mars, i forkant av tinget, og dit har vi god påmelding. Så jeg håper selvsagt flest mulig fra bredden er med på tinget, sier Henriksen.

- Men for klubbene er det et spørsmål om både tids- og pengebruk. I tillegg oppfatter jeg at mange klubber tenker at det ikke har noen hensikt å komme, dessverre.

Hele Norges coronakart