18 dagers fengsel for Fagernes

Spydkaster Pål Arne Fagernes må sone 18 dager i fengsel etter at han overlot en bil til en beruset person. Aktors påstand var 24 dager.

Fagernes må også betale 5000 kroner i bot, i følge dommen i Asker og Bærum forhørsrett.

Det var natt til 4. september i år at en beruset Pål Arne Fagernes, et av Norges medaljehåp i Sydney-OL, forstyrret den alminnelige fred og orden sammen med en full kamerat. Den kjente spydkasteren bestemt seg for å forlate en fest i Asker for å besøke noen kjente. Men han var full, og kunne ikke kjøre bil . Da overlot han i stedet nøklene til en kompis, som også var beruset. Det er dette han er dømt for å ha gjort.

Nyheten om hendelsen slo ned som en bombe i det norske friidrettsmiljøet. Fagernes la seg langflat og tilsto alt. Han lovet samtidg å skjerpe seg, og kutte ut alkohol for alltid. På grunn av tilståelsen gikk retten i forhørsretten, og ikke i en høyere rettsinstans.

Da Fagernes var inne til en promillekontroll viste blodprøven av ham at promillen var på 2,2. Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at Fagernes visste at kameraten hadde høy promille, og at det var langt til bestemmelsesstedet.

DØMT:</B> Pål Arne Fagernes må sone 18 dager i fengsel etter at han overlot et sett med bilnøkler til en beruset kamerat i september.