Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

18 dronninger og en prinsesse

SYDNEY (Dagbladet): - Tale! Tale! Tale! brølte fotballjentene taktfast. Og prinsesse Märtha Louise lot seg ikke be to ganger. Resolutt tok hun ordet, og kom med en spontan-hyllest til gulljentene. Prinsessen stilte på jentenes gullbankett i ei landslagstrøye signert alle gullvinnerne. Først ved fire-tida i morges australsk tid var nattens dronninger ferdige med festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hadde prinsesse Märtha Louise tatt kvelden for ei stund siden. Gulljentene kunne gjerne holdt på en time eller to til.

- Nå går de gamle hjem, sang Gro Espeseth og et par andre veteraner da de kom ut fra banketten som ble holdt i Australian Maritime Museum i hippe Darling Harbour.

- Rett etterpå kom matchvinner Dagny Mellgren, og flere av ungjentene.

«Oilele-oilele-oilele-olelålelå» var deres refreng. Framført med en kraft og et engasjement som ville gjort Sverre Kjeldsberg og Mattis Hätta stolte og varme om hjerterota.

- Vi har bare hatt det kjempegøy, strålte Gro Espeseth etter tre stive bankett-timer.

Konge-telegram

I bankett-teltet, rett nede ved bryggekanten, ble det lest opp telegramer fra Kongefamilien, fra kulturminister Ellen Horn, fra ordførere og rådmenn.

Og det ble selvsagt holdt taler.

Ikke bare prinsessens spontantale, der hun røpet at hun var svært imponert av jentene og det de har prestert. At prinsessen ikke tok munnen for full, kan Dagbladet bekrefte. Hun var voldsomt engasjert under kampen i går.

Etterpå var hun bare glad. Som alle andre.

Takk til Per

Lagkaptein Gøril Kringen talte også. Den munnrappe trønderen har det med å få folk til å storhyle av latter. Nattas verbale utskeielse ble intet unntak.

Men Kringen var alvorlig også.

Hun takket trener Per-Mathias Høgmo for gullet. For hans modighet som trener og for de disponeringene han hadde gjort i løpet av OL.

Sang, fest og latter

Gulljentene ankom festen på Darling Harbour i det offisielle OL-antrekket. Hvite bukser/skjørt, med tilhørende hvit jakke og rød topp. Stemningen var elektrisk.

- Jeg håper festen varer lenge, lo Dagny Mellgren.

- Jeg er ikke noe avholdsmenneske, men det er jo utrolig sjelden jeg har anledning til å feste skikkelig, smiler matchvinneren.

Men fest ble det i natt. Både for gull-Dagny og alle de andre gull-jentene.

«For vi er verdens beste damer!» skrålte jentene mellom talene og påfyll fra kjøtt- og sjømats-buffeten.

Og det har de jo rett i.

JENTEFEST: Med OL-gullet hengende rundt halsen, sang og festet de 18 norske fotballdronningene til den lyse morgen. Prinsesse Märtha Louise - iført signert landslagstrøye - sang med.