Meldes ekstremvarme i VM-løypa:

18 grader!

- Kan bli alt mellom himmel og jord, sier Norges smøresjef.

EKSTREM-VINTER: Værmeldingene for første renndag i VM i Oberstdorf forteller om ekstremt mildt vær. Norges smøresjef sier han har konroll, men at det må jobbes knallhardt den siste uka før det braker løst. Foto: NTB
EKSTREM-VINTER: Værmeldingene for første renndag i VM i Oberstdorf forteller om ekstremt mildt vær. Norges smøresjef sier han har konroll, men at det må jobbes knallhardt den siste uka før det braker løst. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

Værmeldingene i tyske Oberstdorf kan få selv den mest meritterte og rutinerte smøresjef til å svette litt ei drøy uke før ski-VM.

På dagen hvor åpningsdistansen sprint går, neste torsdag, er det nå meldt 16 grader. Dagen før er prognosene oppe i 18 grader. Dette samtidig som det er ventet minusgrader på natta.

Utfordringene for smørerne er sånn sett store.

- Vi følger med som best vi kan. Nå er været slik: Det er kaldt og fryser på til minusgrader på natta, før det blir ekstremt varmt på dagen. Det gir selvsagt forandringer i snøen, og på ulike steder av løypa. Sol og skygge vil virke veldig inn, sier Norges smøresjef Stein Olav Snesrud til Dagbladet.

Snesrud sammenlikner forholdene litt med dem som var i Seefeld-VM for to år siden.

- Vi er ikke helt ukjent med slike forhold. Jeg har stått i T-skjorta og testa ski under mesterskap før. Det gjelder bare å henge med på forandringene når de kommer, sier han.

Det norske støtteapparatet ankommer VM-byen torsdag for å starte forberedelsene og testingen i løypene. Da har de ei uke på seg før det braker løst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer