Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

18 spillere - 10 skadd

I går kveld sleit landslagsledelsen med å få fatt i ti nye spillere som kunne rekke avgangen til Tunis tidlig i morges. Tunisia-kampen utviklet seg nærmest til en forfalls-parodi i løpet av gårsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele toppet seg da skadeforfulgte, men nettopp skadefrie Steffen Iversen, meldte forfall - uten at han var tatt ut i troppen. Iversen hadde blitt med som 18. mann, hvis han hadde kommet seg skadefri ut av kampen mot Fullham. Det gjorde han ikke.

I likhet med John Arne Riise skal han til røntgen i dag. Da sitter allerede resten av landslagstroppen på flyet til Afrika.

Sterkt press

Landslagets keepertrener og tidligere Englands-proff Erik Thorstvedt, innrømmer at ti forfall virker i overkant mye. Han presiserer at han ikke kjenner alle grunnene i detalj, men gir uttrykk for noe av det samme som fotballinteresserte flest naturligvis tror:

- På denne tida av sesongen er det mange spillere som er under sterkt press fra klubbene sine. Det kan passe bra med en pause fra fotballen, sier Thorstvedt.

Forfallet

  • Her er de ti som foreløpig har meldt forfall - og de ti som landslagsledelsen tok ut i går kveld:

Ut:

Christer Basma og Roar Strand (Rosenborg), André Bergdølmo (Ajax), Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen (Manchester United), John Arne Riise (Liverpool) Steffen Iversen (Tottenham), John Carew (Valencia) Tommy Svindal Larsen (Nürnberg) og Eirik Bakke (Leeds).

Inn:

Tomas Pereira, Brede Hangeland og Bjørn Dahl (Viking), Alexander Aas (Odd Grenland), Vidar Riseth (1860 München), Daniel Berg Hestad og Magne Hoset (Molde), Sigurd Rushfeldt (Austria Wien), Fredrik Winsnes (Hammarby) og Harald Brattbakk (Rosenborg).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!