18 Tour- ryttere fra 1998 testet positivt på EPO

Eric Zabel, Jan Ullrich og Marco Pantani blant navnene.

SNUDDE:  I dag la det franske senatet fram sin rapport om doping under Tour de France i 1998 og 1999, og det var ventet at det skulle presenteres en liste med navn over EPO-brukerne. Men senatet har snudd, og vil ikke kommentere hvilke ryttere som dopet seg. Likevel kom lekkasjene. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET / NTB Scanpix
SNUDDE: I dag la det franske senatet fram sin rapport om doping under Tour de France i 1998 og 1999, og det var ventet at det skulle presenteres en liste med navn over EPO-brukerne. Men senatet har snudd, og vil ikke kommentere hvilke ryttere som dopet seg. Likevel kom lekkasjene. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under årets Tour de France ønsket det franske senatet å legge fram en rapport om dopingbruk under Tour de France i 1998 og 1999.

Offentliggjøringen ble utsatt til den 100. utgaven av rittet var over på søndag, og ble først lagt fram i dag.

Det var på forhånd ventet at rapporten skulle inneholde en liste med navn over de dopede rytterne. Men da raporten ble lagt fram i formiddag, hadde senatetet ombestemt seg.

Men da rapporten var lagt fram, ble lista likevel lekket.

Den franske kommisjonen har jobbet med prøvene siden 2004, og har hentet vitneutsagn fra 84 personer tilknyttet sykkelmiljøet, skriver NRK.

Lekkasjer Den franske avisen Le Monde kunne allerede i går kveld fortelle at etter deres opplysninger, brukte hele pallen i 1998 EPO.

Pallen besto av Marco Pantani, Jan Ullrich og Bobby Julich. I følge den franske avisen ble det også funnet spor av EPO i prøvene til Eric Zabel, som vant den grønne trøya i -98. Eric Zabel jobber i dag for Katjusja, laget til Alexander Kristoff.

Blant de som har reagert i forkant av at listen skulle legges fram er famlien til 1998-vinneren Marco Pantani, som døde i 2004.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer