18 tyrkere siktes for knivdrapet

18 tyrkiske ungdommer møtte i retten i dag etter knivdrapene på to Leeds-fans torsdag. Alle blir trolig siktet for knivstikkingen.

Christopher Loftus og Kevin Speight døde i gateslaget i Istanbul før kampen mot Galatasaray torsdag. Ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia skal Leeds-fansen ha provosert tyrkerne med flaggbrenning.

De fleste av de 18 som møter i retten i dag er blitt identifisert ved hjelp av bilder og videopptak fra Taksim-kvarteret. Fem av de siktede har tidligere dommer for blant annet knivstikking, tyveri og svarebørssalg av fotballbilletter, skriver tyrkiske aviser.

Leeds prøver nå å få Uefas godkjennelse for å nekte alle tyrkiske fans adgang i returoppgjøret på Elland Road 20. april. Galatasaray, som vant den første semifinalen 2-0, vil ha kampen spilt på en nøytral arena.

- Vi har fortalt både det engelske fotballforbundet og Uefa at vi ikke vil ha fans fra Galatasaray her, sier Leeds-styreformann Peter Risdale.

,Leicesters halvt tyrkiske Muzzy Izzet ble hetset av Everton-fansen lørdag. Lagkamerat Stan Collymoore fordømmer fansens holdning mot midtbanespilleren som er født i Øst-London.

- De som skjedde var en skam, og jeg er glad for at Everton straks tok avstand fra ropene fra tribunen, sier Stan.