Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

180 arrestert etter bråk og slåssing i Warszawa

Minst ti skadd i opptøyene rundt kampen mellom Polen og Russland.

(Dagbladet): 1-1 mellom Polen og Russland var kanskje et resultat politiet i Warszawa syntes var helt ok, og i morgentimene rapporteres det heller ikke om flere store opptøyer i byen i løpet av natta.

Politiet melder samtidig på sine nettsider at mer enn 180 bråkmakere ble arrestert i forbindelse med slagsmål før, under og også etter kampen, og ti personer er sendt til sykehus for behandling.

Blant disse skal det være syv polakker, to russere og en tysker. Skadene skal ikke være livstruende.

- Politioperasjonen pågår fortsatt. Betjenter sjekker overvåkningskameraer, og vil identifisere de hooligans som tok del i bråket. Flere arrestasjoner er planlagt, heter det i politiets uttalelse.

Provokasjon
Bråket startet for alvor i Warszawa noen timer før kampstart, da russiske supportere marsjerte gjennom byen for å markere nasjonaldagen i EM-gatene - et opptog som ble sett på som en ren provokasjon av mange polakker.

I løpet av marsjen kom det til sammenstøt med polske hooligans og politi, og ordensmaktene brukte gummikuler, tåregass og vann- og lydkanoner for å få spredt massene.

Det var også tilløp til bråk på den såkalte «fan zone» på paradeplassen i byen.

Stort politioppbud
Kort etter kampslutt på nasjonalstadion tok hundrevis av politifolk oppstilling foran de russiske supporterne, og etter en vel forlikt uavgjortkamp ute på banen, virker det som om natta også forløp rimelig rolig.

VAKTHOLD: Hundrevis av politifolk tok oppstilling foran russiske fans mot slutten av EM-kampen mot Polen i går kveld. I natt rapporteres det om roligere tilstander enn før og under kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard Foeger
VAKTHOLD: Hundrevis av politifolk tok oppstilling foran russiske fans mot slutten av EM-kampen mot Polen i går kveld. I natt rapporteres det om roligere tilstander enn før og under kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

Bilder fra Warszawa viser også russiske og polske fans side om side, og beviser at den store majoriteten av begge lands supportere er på plass for å følge fotballen.

6000 politifolk er på vakt under europamesterskapet. Rundt 10 000 russere og 30 000 polakker hadde billetter til kampen i går.

Forholdet mellom Polen og Russland har vært spent i århundrer, og elementer blant supporterne har brukt EM-anledningen til å piske opp stemningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling