1860 München mister profflisensen

Den tyske fotballklubben 1860 München får ikke fornyet profflisens og må spille på nivå fire eller fem kommende sesong.

FRISTILT: Christian Gytkjær spilte for 1860 München denne sesongen, men ble fristilt etter nedrykket var et faktum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FRISTILT: Christian Gytkjær spilte for 1860 München denne sesongen, men ble fristilt etter nedrykket var et faktum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble klart fredag, da klubben ikke overholdt fristen for innbetaling av et betydelig beløp til Tysklands fotballforbund.

Tirsdag rykket klubben ned fra 2. Bundesliga med kvalifiseringstap mot Jahn Regensburg, men det blir ikke spill på nivå tre. Der kreves det nemlig profflisens.

Klubbens hovedeier Hasan Ismaik avslår å betale de om lag 10 millioner euro som kreves fordi klubben ikke vil innfri hans krav om bestemmelsesrett i klubbens affærer. Selv om han eier 60 prosent av aksjene, sier reglene i tysk fotball at morklubben skal ha siste ord.

– Jeg har ikke noe valg fordi klubben nekter å gjøre de nødvendige endringer som skal til for å løse problemene den står overfor, sa Ismaik.

Han sa at han vil fortsette å støtte klubben i amatørligaen "og jobbe videre for de nødvendige endringer".

1860 München ble tysk seriemester i 1966, men spilte sist i 1. Bundesliga tilbake i 2004. Denne sesongen hadde klubben den tredje dyreste spillerstallen i 2. Bundesliga, bak Stuttgart og Hannover som begge rykket opp til 1. Bundesliga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer