1860 München truer med million-søksmål

BERLIN (Dagbladet): Jan Derek Sørensen (28) har bestemt seg for å bli Dortmund-spiller fra 1. januar. Det betyr at krigen er i gang for alvor. 1860-ledelsen i München truer med millionkrav - i tyske mark. Rosenborg-direktør Rune Bratseth vurderer krav om en overgangssum for stjernen.

Etter et fire timer langt resultatløst meklingsmøte på det tyske forballforbundet DFBs hovedkontor i Frankfurt i går, skal 1860-president Karl-Heinz Wildmoser og kollega Gerd Niebaum i Borussia Dortmund avholde toppmøte i dag - enten personlig eller per telefon.

Dette er siste forsøk på å finne en minnelig løsning i den mest omtalte og bitreste overgangskrangelen i tysk toppfotball på år og dag.

Wildmoser var rasende da han i går fikk høre at Dortmund holdt pressekonferanse for å feire at de hadde vunnet dragkampen om Rosenborg-stjernen.

Borussia-manager Michael Zorc viste der til en faks som Sørensen hadde sendt, der han hadde erklært seg beredt til å innfinne seg i Dortmund fra årsskiftet. Kontrakten løper til 30. juni 2004.

- Vi fryder oss

- Vi fryder oss i Borussia Dortmund. Sørensen er den perfekte forsterkning for oss, sa manager Zorch triumferende.

Overfor avisa Abendzeitung i München svarer 1860-manager Wildmoser i dag med trusler om et erstatningskrav, som kan komme opp i millionbeløp i tyske mark. Hvem Wildmoser vil rette sitt krav til, utdyper han ikke.

Og fra Trondheim melder Rosenborg-direktør Rune Bratseth seg med trusler om å kreve en overgangssum for Sørensen, fordi spilleren skrev under kontrakten med Dortmund før fristen som gjorte hans overgang gratis.

Sørensen hadde mer enn seks måneder igjen av kontrakten med Rosenborg da han signerte i Dortmund.

Direktør Bratseth sa til Dagbladet.no i går ettermiddag at det var ukjent for ham at Sørensen går til Dortmund.

Lurt?

Hovedpersonen selv har bidratt minimalt til spaltemetrene som denne overgangssaken har medført i norsk og tysk presse. Agent Erik Solér, som kunne ha bidratt til en oppklaring, var det ikke mulig å nå i går kveld.

Uansett hvor Jan Derek Sørensen endelig havner - i Dortmund eller München - vil både den tapende bundesligaklubben og til en viss grad Rosenborg føle seg lurt.

I 1860-hovedkvarteret skumles det om at Dortmund har overbydd 1860 etter at Sørensen skrev under avtale nummer to.

- Det stemmer ikke, sier pressetalsmann Josef Schneck i Dortmund til Dagbladet.

Han bekrefter at manager Zorch og Dortmund-treneren, ekslandslagskjempen Matthias Sammer, traff Sørensen under en Oslo-tur for to- tre uker siden.

- For oss har det aldri vært tvil om at Sørensen kommer hit. Han har skrevet under kontrakt, og vi ønsker ham. Dessuten vil han få helt andre sportslige muligheter i en klubb som kjemper i toppen av Bundesliga enn i 1860, som kan være på vei ned i 2. divisjon, fortsetter pressetalsmannen.

Han mener at nettopp det sportslige ble viktigere enn å få være klubbkamerat med Erik Mykland og Vidar Riseth i en klubb der stemningen er alt annet enn god i øyeblikket.