Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

1860 München vil ha Mini

1860 München har lagt ut agn etter Mini Jakobsen. - Jeg er god og billig, slik norske spillere var før. Nå er de fleste gode og dyre, sier RBK-veteranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han lot seg smigre av at bundesligaklubben stilte med trener, sportssjef og direktør på spillerhotellet noen timer etter kampen mot Olympiakos. Men det er langtfra gitt at han lar seg friste til å forlate Rosenborg.

- Tyskerne vil at jeg skal skrive to og et halvt års avtale, men det er egentlig like sannsynlig at jeg tegner ny kontrakt med Rosenborg. Jeg er godt i gang med tv-jobbing, har kjøpt hytte og båt og har en jente som skal begynne på skolen neste høst. Det betyr at det må ligge mye penger i potten for at jeg skal takke ja, sier han til NTB.

Streng Bratseth

Mini har tidligere prøvd seg i sveitsiske Young Boys, tyske Duisburg og i belgiske Lierse. RBK-direktør Rune Bratseth vil derfor ikke uten videre la flankespilleren forsvinne.

- Jeg føler ikke samme forpliktelser overfor ham som overfor Bent Skammelsrud og Erik Hoftun. Mini har tross alt vært ute før, sier han.

Bratseth legger til at han ikke likte måten 1860 München tok kontakt med Mini på.

- Det skal formelt skje via oss, men vi er ikke spesielt hårsåre.

Noen drar

Om ikke Mini nødvendigvis får forlate RBK, tar Bratseth det for gitt at noen av spillerne følger Harald Brattbakk til klubber utenlands.

- For spillerne blir nok fristelsen større nå som vi ikke skal spille kvartfinale i mesterligaen. Og det kan vel hende det blir litt lettere for oss å la dem gå.

- Det er naturlig at vi mister noen, men vi må forsøke å begrense antallet så mye som mulig. Ideelt sett blir bare to-tre borte, slutter han.

Rosenborg har definitivt ikke noe økonomisk behov for å selge flere i år. Formann Nils Skutle forteller at overskuddet blir på mellom 40 og 60 millioner kroner, avhengig av hvordan regnskapet føres.

- Men uten kvartfinalen i mesterligaen i vår og en del spillersalg, ville vi faktisk gått med underskudd, slår han fast.

(NTB)

PROFF IGJEN? Mini Jakobsen er proffaktuell igjen. Han forlot Aten i formiddag sammen med datteren Jannicke, i visshet om at bundesligaklubben 1860 München vil ha underskriften hans. - Men da må det ligge mye penger i potten, sa Mini.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!