Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

19 år etter at Carew herjet der, kan Bislett bli VIFs hjemmebane igjen

Har bare ett år igjen på Ullevaal.

GIGANTISK: John Carew herjet med både norske og utenlandske spillere i Vålerenga-åra (1997-1999). Her fra da cupfinalen ble sikret i kamp mot Viking på Bislett i 1997. Da var han 17 år. Foto: NTB Scanpix
GIGANTISK: John Carew herjet med både norske og utenlandske spillere i Vålerenga-åra (1997-1999). Her fra da cupfinalen ble sikret i kamp mot Viking på Bislett i 1997. Da var han 17 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 2015 kan bli Vålerengas siste sesong noensinne på Ullevaal stadion. Bislett er et hett alternativ til å bli klubbens hjemmebane igjen.

Vålerengas drøm er å begynne byggingen av sin nye storstue, med plass til 18 000 mennesker, i løpet av 2015 - for så å kunne avholde kamper på Valle fra sommeren 2017. Spørsmålet er hva som blir mellomløsningen i 2016.

- Det er ikke mange alternativer til hjemmebaner i Oslo?

- Nei, det er to. Ullevaal og Bislett. Men vi har ikke tatt stilling til noen ting, svarer daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes.

Politisk framgang I går avgjorde finanskomiteen i Oslo bystyre at kommunen bør inngå en avtale med Vålerenga om å leie lokaler til en videregående skole i stadionbygget. Avtalen skal opp til endelig bystyrebehandling førstkommende torsdag. Den forutsetter at bygget er ferdig til skolestart 2017.

Fortsatt gjenstår politiske vedtak og finansieringsgodkjenninger før spadetakene kan tas. Men uansett må Vålerenga finne ut hvor de skal spille i 2016. Den nåværende avtalen med Ullevaal varer til og med 2015-sesongen.

- Det har ikke vært noen forhandlinger mellom partene Ullevaal stadion og Vålerenga Fotball om videre engasjement. Det er to grunner til det: Den ene er den økonomiske situasjonen vi er i, den andre er at vi ønsker enda flere avklaringer rundt vår egen stadion, sier Sandnes.

Dyr avtale Vålerenga har hatt et knallhardt år økonomisk. En av utgiftene er baneleie på Ullevaal. Avtalen med NFF-eide Ullevaal Stadion AS ble gjort i 2011, da Vålerengas budsjett var mye større enn det klubben planlegger for de neste åra.

Og tilskuertallene har gått ned, mens Ullevaal er bygd ut. Kort fortalt er det mange flere tomme seter på Vålerenga-kamp nå enn noen gang før, og de svir mer for klubben også.

- Den avtalen klubben inngikk i 2011, skjedde da vi var i en helt annen situasjon. Men i dag, med så stor nedgang på inntektssida, er den blitt mye dyrere for oss, innrømmer Stig-Ove Sandnes.

- Har dere hatt kontakt med Oslo kommune om muligheten for å leie Bislett igjen?

DYRE, TOMME SETER: Vålerenga har hatt mange øyeblikk å juble for i 2014, men som vi ser i bakgrunnen: Det har ikke vært titusener å juble med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DYRE, TOMME SETER: Vålerenga har hatt mange øyeblikk å juble for i 2014, men som vi ser i bakgrunnen: Det har ikke vært titusener å juble med. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi har hatt kontakt med dem om Bislett ved mange anledninger. Vi har forespurt dem om treningstid og mer til, men det har ikke vært noen formelle runder med Oslo kommune om eventuell baneleie for 2016, nei.

Klanen vil til Bislett Talsmann i Vålerengas supporterklubb Klanen, Christian Kjellsen, er positiv til å dra tilbake til Bislett. Sist klubben spilte der fast var i 1999.

- Jeg tror det blir Bislett i 2016, sier han.

- For noe må gjøres. Den Bislett stadion som er der nå har vi bare spilt på en håndfull ganger til sammen, og det er ingen festarena for fotball. Men Bislett har et symbolsk og historisk sus for oss, sier Kjellsen.

- Ullevaal har alltid vært en nødløsning. Når det nå ser veldig lyst ut for at det blir spadetak på Valle i mai 2015, og ferdigstilling i 2017, er det bra symbolikk i å ta en mellomperiode på Bislett. Halvannen sesong hvor vi får samlet Vålerengas supportere - i dag er vi spredd rundt på Ullevaal - og vi får bygd en ny hjemmekultur før vi skal inn på vår egen stadion, sier Kjellsen.

- Så får det heller være at du ikke ser en dritt fra maratonsvingen. Der er det uansett bortefansen som skal stå.