19 år gamle Jordan skrev golfhistorie

Første tenåring med seier i PGA-touren siden 1931.

 HISTORISK:  19 år gamle Jordan Spieth jubler etter at seieren i PGA-turneringen i Illinois. Han er den første tenåringen til å kunne juble for seier i det kaliberet siden 1931. Foto: AP Photo / Charlie Neibergall / NTB Scanpix
HISTORISK: 19 år gamle Jordan Spieth jubler etter at seieren i PGA-turneringen i Illinois. Han er den første tenåringen til å kunne juble for seier i det kaliberet siden 1931. Foto: AP Photo / Charlie Neibergall / NTB ScanpixVis mer

19 år gamle Jordan Spieth gikk til topps i PGA-turneringen i golf i Illinois søndag. Han ble den første tenåringen til å vinne en seier på PGA-touren siden 1931.

Unggutten skrev golfhistorie da han slo canadieren David Hearn og amerikanske Zach Johnson i det femte hullet i omspillet. Ingen av de to veteranene klarte å svare opp ungguttens par på dette hullet, og dermed var Spieths første PGA-seier et faktum.

- Jeg sa til meg selv om og om igjen at det var bare å gå for seieren, og jeg er overlykkelig over at dette omspillet endte som det gjorde. Jeg gir denne seieren til familien min, men er litt tom for ord, sa 19-åringen etter at han hadde avgjort turneringen i Silvis.

Som Tiger Han gikk de fire rundene på banen i Illinois 19 slag under banenes par, og på den fjerde og siste runden imponerte han med å gå en 65-runde. Da tok han plassen på toppen av resultatlisten sammen med Hearn og Johnson som gikk sisterunden på henholdsvis 69 og 68 slag.

Unggutten viste psykisk styrke på sisterunden da han fikk birdier på fem av de seks siste hullene.

Det hører også med til historien at Jordan Spieth er den eneste golferen i USA, bortsett fra Tiger Woods, som har vunnet to juniormesterskap i USA. Spieth klarte det både i 2009 og 2011.

(NTB)